2017. június 4., vasárnap

JÚNIUSI előzetes programajánló

Losoncon gazdag gyermeknapi műsort kaptak kicsik és nagyok egyaránt, lássuk mi szép és jó vár még ránk a 2017-es esztendő hatodik hónapjában.

Aki nem rest, az még ma koncertre mehet a zsinagógába, az este 19.00 órakor kezdődő rendezvényre a belépőjegy 12 euróba kerül.


Június 5-én (hétfőn) 5 órakor találkoznak a Szótértők a Nógrádi Könyvtárban, ezúttal Kármán József és mások időszerű gondolatai lesznek terítéken a könyvtár új könyvszerzeményein kívül. Mindenkit szeretettel várnak!

Június 8-án (csütörtökön) Egész Szlovákia a gyermekeknek olvas, ez alól Losonc sem kivétel. A Nógrádi Könyvtár ehhez kapcsolódó rendezvénye reggel 9 órakor kezdődik.

A könyveknél maradva, június 14-én (szerdán) is sok szeretettel várnak a könyvtárba minden érdeklődőt, hiszen 16.00 órától Erika Jarkovská írónő mesél a könyveiről, és az észak-amerikai indiánokról.

Ugyaznap a népszerű humorista Milan Markovič is Losoncra látogat, hogy 19.00 órai kezdettel a B.S. Timrava színházban elmondja, ami a szívét nyomja. A tőle megszokott szatirikus, humoros, politizáló mondanivalóját a „Páni Bratia” duó zenei kísérete egészíti ki. Jegyek 12 euróért például a Városi Információs Központban is kaphatók. 


Június 17-én (szombaton) egy egészen új kezdeményezés résztvevői lehetünk: PresSzóBeszéd címmel indítjuk útjára itt Losoncon azt a beszélgető sorozatot, amelynek háziasszonya a losonci Hoľko Réka lesz, témája pedig ezúttal a kisvárosból Budapestre kerülő fiatalok tapasztalatai, élményei, stb. A szombati beszélgetőpartnerek: Nagy Hajnal Csilla, Gyetvai Júlia és Schnelczer Tünde, helyszín: a Kubínyi téri udvarban található Chillout Caffe & Bar (a Városháza mellett). A 18.00 órakor kezdődő rendezvényre a belépés ingyenes, szomjoltó és egyéb italait mindenki maga fizeti :-)
Mindenkit szeretettel várunk!


Másnap, június 18-án a Kassai Thália Színház egy remek színházi előadását tekinthetjük meg Pincen. A Páratlan páros című komédia 15.00 órakor kezdődik, jegyek 1 euróért a községi hivatalban rendelhetők: 047/4394187, vagy a polgármester asszonynál: 0907776566.

Június 23-án (pénteken) estére gondolom kevés horgász marad a losonci víztározó közelében, ott ugyanis a zenéé lesz a főszerep a 19.00 órakor kezdődő „Ľadovo Fest 2017” keretében. A top DJ-ken kívül masszív hangosítást is ígérnek, sok egyéb program mellett. Jegyek elővételben 9 euróért, a helyszínen 11 euróért válthatók.

Június 27-én (kedden) Miro Gavran: Hľadá sa nový manžel („Új férj kerestetik”) című szlovák nyelvű komédián vigadhatnak, akik este 19.00 órára elmennek a B. S. Timrava Színházba. A Zuzana Tlučková, Jožo Pročko, Marián Labuda ml. neveivel fémjelzett előadásra jegyek 10 euróért válthatók többek között a Városi Információs Központban is.


És még egy remek színházi produkció vár mindazokra, akik nem lesznek restek, és június 29-én (csütörtök) ellátogatnak Rimaszombatba, ahol a Komáromi Jókai Színház előadásában tekinthetik meg Shakespeare örök klasszikusát, a Rómeó és Júliát. Az este 19.00 órakor kezdődő előadásra jegyek a Tompa Mihály Könyvesboltban elővételben 8 euróért válthatók, a helyszínen 12 euróért.

Várom a további rendezvény-tippeket, és természetesen június 9. (péntek) éjfélig a blog Gyermeknapi játékának a megfejtését is!

Kellemes júniust mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése