2017. június 19., hétfő

Szívem csücskei :-)

Remek hétvége áll mögöttem, köszönhetően a szombati és vasárnapi programoknak.


A PresSzóBeszéd címet viselő kávéházi beszélgetés pontosan úgy sikerült, ahogy lelkem legmélyén reméltem, hogy sikerülni fog. A Kubinyi téri udvarban található Chillout Caffe & Bar csodálatosan megnyugtató helyszínt biztosított a beszélgetésünkhöz, így zavartalanul adhattuk át magunkat az élvezeteknek.

Ott voltunk bent

Demecs Andi, a Csemadok Losonci Alapszervezetének elnöke rövid bevezetőjében elmondta milyen "véletlen" egybeesésnek köszönhetően jött létre ez a szombati rendezvény, ő is pont azon gondolkodott, hogy valamilyen beszélgetős műsor hiányzik még Losoncról, én meg már közben Rékát győzködtem arról, hogy milyen jó lenne, ha beszélgetéseket vezetne itthon, amikor néhanapján Budapestről hazalátogat...

Andi bevezetőt mond

A beszélgetést vezető Hoľko Réka pontosan tudta miről szeretne hallani, a vendégek - Gyetvai Julcsi, Nagy Hajnal Csilla és Schnelczer Tünde - pedig kedvesen, okosan és szívet melengetően válaszolgattak a műsorvezető kérdéseire.

Réka, Julcsi, Csilla és Tünde

A közönség pedig figyelt, mosolygott, elérzékenyült, együtt nevetett a lányokkal; nagyon-nagyon jó hangulatban telt az idő!

Sokat nevettünk :-)

A képeken nem látszik, de a kávéház zsúfolásig megtelt, szorgalmasan hordtuk a "pótszékeket" is. Ennek ellenére senki sem panaszkodott, hogy nem látja a vendégeket, vagy mozdulni sem tud, mindenki boldogan végigülte az egy órás beszélgetést. A végén pedig a közönség nagy része még ott maradt és tovább beszélgetett a barátaival, rég nem látott ismerőseivel.


Elértük a célunkat! Azonban ez csak az első lépés volt, ősszel szeretnénk tovább folytatni a beszélgetések sorát. A téma és a vendégek majd változnak, elképzelhető, hogy az olvasók segítségét is kérni fogjuk hozzá. És az sem lesz nagy baj, ha a Chillout Caffe & Bar helyiségét hamarosan kinőjük, ez csak azt fogja jelezni, hogy valamit jól csinálunk :-)
Még egyszer óriási köszönet a lányoknak: Rékának, Julcsinak, Csillának és Tündének, és természetesen Andinak is, aki amellett, hogy remek bevezetőket mond, egyre bátrabban szervezi a kulturális életünket.


Ez volt az egyik oka hétvégi boldogságomnak, a másik miatt Pincre kellett mennem, hogy megnézhessem egykori kollégáimat, hiszen a Kassai Thália Színház a Páratlan páros című komédiát játszotta ezen a picike színpadon.
A nézőtér itt is zsúfolásig megtelt: nem csak helybeliek, hanem más falvak lakói is képviseltették magukat és persze voltunk többen Losoncról is. A szűkös színpadi körülmények ellenére a színészek hangos kacajra fakasztották szinte folyamatosan a közönséget, akik a végén hosszan tartó vastapssal köszönték meg ezt a remek előadást. Ha minden igaz, ősszel Losoncon is láthatjuk a Tháliát, tán ugyanezzel a darabbal. Kár lenne majd kihagyni!


És amit szintén kár lenne kihagyni (ha már színházról esett szó), az a jövő heti Rómeó és Júlia című örök klasszikus a Komáromi Jókai Színház előadásában, amelyet június 29-én este 19.00 órától láthatunk Rimaszombatban. A parádés szereposztásban a címszereplő Béhr Márton és Bárdos Judit mellett a dajka szerepében Bandor Éva, Lőrinc barátként Mokos Attila látható (hogy csak a filmekből ismertebb neveket soroljam).
Ezt már azért is nagy kár lenne kihagyni, mert az előadást Martin Huba rendezte, egyébként pedig a komáromi színház olyan ritkán játszik errefelé...

(Szöveg: Éva
a PresSzóBeszéd fotóit Schnelczer Zoltán készítette;
és most is érdemes a színessel jelölt szavakra kattintani)
További fotók a szombati rendezvényről ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése