2016. október 23., vasárnap

Programajánló október 24-31.

Akár esik, akár süt a nap, egy séta a természetben, vagy akár a losonci ligetben mindig üdítően hat – így október végén csodálatos színekben pompáznak a fák. Aki ennél többre vágyik, az olvassa el figyelmesen a programajánlót, és válassza ki, hol szeretné szívét-lelkét élményekkel felvértezni. Aztán persze menjen is el a rendezvényre, úgy az igazi…
Kép forrása

Október 24-én (hétfőn) délután papírból készült állatkák lepik el a Galéria bevásárlóközpont emeleti termét, a környék művészeti iskoláiba járó gyerekek munkái. A kiállítás november 10-ig tart.

Szintén hétfőn 19.00 órára várják a Franz Sörfőzdébe mindazokat, akik szeretnék meghallgatni a Whisky nevű énekes Dél-Amerikában szerzett úti élményeit, illetve megnézni a Peruban, Bolíviában és egyéb érdekes helyeken készült fotókat. Belépődíj: 3 euró.

Október 25-én (kedden) az idősek hónapja alkalmából délelőtt 10.00 órától az idősebb generáció tagjaiból álló énekkarok V. seregszemléje zajlik majd a B.S. Timrava Színházban.

Ugyanaznap este 18.30 órától szintén a Franz Sörfőzdében Filmklub. A keddi film a 6 stupňov (a magyar cím: 6 lépés távolság), amely Stanley Milgram kísérletén alapszik, mely szerint a világon bárki kapcsolatba hozható bárkivel hat elemből álló ismeretségi láncon keresztül. Belépőjegy 2 euróért vásárolható, filmklub tagok 1 euróért juthatnak be.

Október 27-én a losonci színházi fesztivál keretén belül délelőtt 10.00 és este 18.00 órakor tekinthető meg a f*ACTOR Színház Obec roka (Az év települése) című komédiája szlovák nyelven a B. S. Timrava Színházban. Belépőjegy 2 euróért váltható.

Aki lemaradt a hétfői utazói élményekről Losoncon, az október 28-án (pénteken) ezt Füleken bepótolhatja. Úgy látszik Peru vonzó helyszín, Michal Chmeliar is járt arra, a Füleki Városi Könyvtárban 16.30 órától meséli el fotókkal és videókkal illusztrált élményeit, szlovák nyelven.

Ha péntek, akkor délután 14.00-17.00 óra között a Szabó Gyula Emlékház is várja látogatóit, ezúttal a héten megnyílt Gyógyító művészet című kiállítással. Más időpontokban előzetes telefonos egyeztetést követően tekinthetjük meg az Emlékház tárlatait.

Október 30-án (vasárnap) 15.00 órától töklámpások készítése és agyagozás várja a gyermekeket a Galéria üzletközpontban délutáni szórakozás gyanánt.

Október 31-én (hétfőn) 15.30 órakor ökumenikus megemlékezést tartanak a losonci temetőben, egyúttal megnyitják a felújított egykori ravatalozót, amelyben neves személyiségeknek állítottak emléket. Másnap, november 1-én 15.00 órától szintén az elhunytakra emlékeznek közösen.

Egy hét múlva hozom a novemberi előzetes programajánlót, remélem addig megkapom a rendezvények időpontjait is. Egy biztos, november 18-án városunkba látogat a Kassai Thália Színház a Mirandolina, te drága című zenés előadásával. Jegyek már kaphatók a Városi Információs Központban (MIC - az új helyén, a Városháza épületében), a Magyar Kulturális Központban, Sólyom Évánál, Demecs Andreánál (0918 878 230) és a PRIOR Kvety3 Virágboltban - Magtamás Demecs Anitánál.
Sőt, hamarosan ismét játékot indítok itt a blogon, így a belépőjegyek akár meg is nyerhetők!
Kellemes napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése