2016. október 8., szombat

ÉLÉS-TÁR: Káposztafőzelék liszt nélkül

Káposztaszezon van, ennek örömére Csák Évi úgy döntött, hogy az egyik kedvencét megosztja az anzikszos háziasszonyokkal. Legutóbb augusztusban tejfölös gombapörköltet "főztünk" vele, most ismét egy nagyszerű és egyszerű recept következik.

Káposztafőzelék liszt nélkül

Hozzávalók: 
1 fej káposzta (lehet fehér és lila is, mindkettőből finom), 
2 db krumpli, 
3 gerezd fokhagyma, 
2 db friss paradicsom, 
só ízlés szerint, köménymag, tárkony vagy majoránna - ízlés szerint, 
1 evőkanál ízlés szerinti zsiradék 


A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és a fokhagymával együtt feltesszük főni annyi sós vízben, hogy éppen ellepje. 


Eközben csíkokra  vágjuk a káposztát, darabokra a paradicsomot. Mikor a krumpli bugyogni kezd, hozzádobjuk a köménymagot és a tárkonyt (vagy más fűszernövényt). 


Ha megpuhult, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és teljesen puhára főzzük, majd botmixerrel sűrű pépet varázsolunk belőle. Visszatesszük a tűzre a hozzáadott káposztával együtt, felöntjük egy kis vízzel és fedő alatt pároljuk, amíg teljesen puha nem lesz - kb 30-40 perc. 


Szükség szerint még felönthetjük vízzel. Ajánlatos tenni hozzá egy kis zsiradékot is - én kókuszzsírt használtam, s ettől egzotikusabb ízt kapott ez a diétás finomság. :-)
Jó étvágyat!

Az ÉLÉS-TÁR rovat további receptjeihez a legrövidebb út a felső sáv utolsó menüpontjára (ÉLÉS-TÁR) kattintva vezet.
Ha bárki kedvet kapott ahhoz, hogy receptjét hasonló módon, fotókkal ellátva megossza velünk, az ne fogja vissza magát, főzzön, süssön, fotózzon, írjon, és küldje el a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre. Köszönettel vesszük! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése