2016. október 9., vasárnap

Programajánló október 10-16.

Itt van a tél, itt van újra… akarom mondani, itt van október, és vele együtt mindazok a programok, amelyeken nem feltétlenül kell odakint fagyoskodnunk. Sőt!

Mindjárt vasárnap délután 15.00 órára elnézhetünk a Galéria üzletközpontba, ahol a gyerekeket várják egy kis méhészkedésre, mézkóstolásra, viaszgyertya készítésre és mézeskalács díszítésre. Végül apró ajándékok és minidiszkó várja a gyerkőcöket.


Október 10-én (hétfőn) 17.00 órakor mindenkinek a Szabó Gyula Emlékházban a helye, hiszen a Hatvani Helyi Értéktárral, Jánok, Losonc, Alsókörtvélyes, Rimaszombat településekkel együttműködve szorgalmas emberek felkutatták az értékeinket és most ki is állítják azokat. A „Felvidéki magyar értékeink felkutatása a Hatvani Helyi Értéktár közreműködésével” című kiállítás anyaga október 15-ig lesz csak megtekinthető Losoncon.

Október 12-én (szerdán) a Nógrádi Könyvtárban 10.00 és 16.00 órától Antónia Krzemieňová cseh írónő előadása zajlik majd, elnézve a könyveit, erősen ezoterikus jellegű gondolatok várhatók…


Október 13-án (csütörtökön) egy igen szép és hasznos foglalkozásra várják az édesanyákat/édesapákat a kisgyermekekkel a Nógrádi Könyvtár gyermekrészlegére (bejárat az udvarból). A RINGATÓ óvodáskor előtti gyermekek zenei nevelését szolgálja, és heti rendszerességgel zajlik magyar nyelven. Losoncon minden csütörtökön 10.00 órára várják az érdeklőket, a foglalkozás ingyenes. Bővebb tudnivalók a RINGATÓRÓL ITT olvashatók.

Október 13-án (csütörtökön) ismét alkotóműhelyt tartanak a Nógrádi Művelődési Központban, ezúttal 14.00 – 17.00 óra között könyvjelzőt lehet szőni 1,50 euróért cserébe.


Október 14-én (pénteken) versek, zene, táncház, sörital várja mindazokat, akik 18.30 órára ellátogatnak a losonci Franz Sörfőzdébe, ahol a Verséneklő Együttesek Országos Fesztiváljának beharangozója zajlik majd. Fellépnek a fesztivál résztvevői, majd a műsor táncházzal folytatódik Varga Norbert és Varga Lia vezetésével. Zenél a Dobroda zenekar.
Erre a remek alkalomra jegyek 3 euróért vásárolhatóak, de ami még jobb: a losonci anziksz blogon akár meg is nyerhetőek! A 2x2 db belépőjegyért zajló játékunk helyes megfejtéseit KEDD ÉJFÉLIG várom.
Aki nem szeretne játszani, az jegyét Kertész Nóránál az alapiskolában, Duray Évánál a Magyar Kulturális Központban, Galcsík Károlynál, Demecs Andreánál, Sólyom Évánál vásárolhatja meg.
Akik időközben már megvették a jegyüket, vagy nem szeretnék a szerencsére bízni a dolgot és szívüknek megfelelő helyen szeretnének helyet (asztalt) foglalni a Franz Sörfőzdében, azok is nyugodtan bekapcsolódhatnak a játékba!
Amennyiben nyernek, az általuk már megvásárolt 2 db belépőjegy árát a szervezők visszafizetik.


Október 15-én a verséneklők Füleken 17.00 órától láthatók és hallhatók, előtte azonban még egy érdekes kiállítást is megnyitnak a Városi Művelődési Központban 16.30 órától. Juhász Zsuzsa selyemmunkái és Stancz Alíz gyöngyékszerei október 22-ig tekinthetők majd meg.
A Verséneklők Fesztiválgálájára a belépőjegy 3 euróba kerül.


És természetesen nem hagyhatom ki a Nógrádi Múzeumot és Galériát sem a felsorolásból, ahol Gyurkovits Ferenc, Losonc festőjének munkái várják, hogy felfedezzük őket, egészen december 4-ig. Mellesleg a galéria keddtől péntekig 9.00 -17.00 óra között, vasárnap pedig 14.00-17.00 óra között várja látogatóit.

Szóval ne feledjük: hétfőn Szabó Gyula Emlékház, és hogy pénteken ingyen bulizhassunk a Franzban, kedd éjfélig küldjük be a belépőjegyekért folyó játék helyes megfejtéseit!
Ilyen egyszerű :-)

És persze továbbra is várom az értesítéseket a különböző rendezvényekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése