2016. október 7., péntek

Hogy el ne felejtsük...

Az utóbbi napokban minden irányból érkeznek a postaládámba a plakátok, meghívók a különböző rendezvényekre, aminek én nagyon örülök, végre a szervezők a losonci anziksz olvasóira is gondolnak.
Hogy véletlenül se maradjunk le semmiről, most egy rövid áttekintés következik a következő napok eseményeiből:
Ma, vagyis péntek délután 15.00 órától CSIRIBIRI Játszóház a Kármán József Alapiskolában Kovács Gabriellával és Anderko Andreával, a gyermekek ékszereket és népi hangszereket készíthetnek az ügyes tanító nénik vezetésével. Minden gyermeket és szülőt szeretettel várnak a szervezők!

Szombaton vezetett gyalogtúrára invitál mindenkit a Novohrad-Nógrád Geopark, ezúttal a Fülek - Ajnácskő - Csontos-árok - Ragács - Ajnácskői várhegy - Fülek útvonalat fogják bejárni. Indulás 8.30 órakor a VMK elől.


Vasárnap délután 14-17 óra között érdemes megtekinteni Gyurkovits Ferenc, Losonc festője festményeiből frissen megnyílt kiállítást a Nógrádi Múzeum és Galériában. Akinek vasárnapra más programja akad, az a galéria meglátogatását természetesen más időpontra is betervezheti, a kiállítás december 4-ig tart.

Szintén vasárnap délutáni programra invitál egy másik galéria is, ezúttal az üzletközpontra gondolok a Köztársaság téren. Ott 15.00 órától méhészek várják a gyermekeket, egy kis közös alkotásra, ismeretszerzésre és minidiszkóra.


Október 10-én (hétfőn) 17.00 órára vár minket a Szabó Gyula Emlékház egy érdekes kiállítás megnyitójára: „Felvidéki magyar értékeink felkutatása a Hatvani Helyi Értéktár közreműködésével”. A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával a Hatvani Értéktárban (Hatvany Lajos Múzeum, Értéktár és Serfőzde) megvalósult kiállítás tekinthető meg október 15-ig Losoncon is. A megnyitóra mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!


És ha már programok, ne feledkezzünk meg a jövő péntekről sem, amikor a Verséneklők Losoncra érkeznek és előadják tudásuk legjavát a Franz Sörfőzdében. Mi pedig ezek után örömünkben táncra is perdülhetünk a Dobroda zenekar kíséretében. A lényeg pedig: a blogon BELÉPŐJEGYEK NYERHETŐK az október 14-i eseményre! A játék már javában tart, a helyes válaszok beküldési határideje kedd éjfél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése