2016. október 16., vasárnap

Programajánló október 17-23.

Október közepén igazán nem panaszkodhatunk, Losoncon javában zajlik az Őszi Kulturális Fesztivál, de azon kívül is számos érdekes programmal várják az érdeklődőket a szervezők.
Lássuk mi szép és jó vár ránk a héten.

Aki hétfőn délelőtt nagyon ráér, az ugorjon el Rimaszombatba, ahol a Városháza földszinti kiállítótermében Micsuda András ifjú fotográfus kiállítását nyitják meg október 17-én 11.00 órai kezdettel. A Szülőföldem címet viselő kiállítás december 2-ig tekinthető meg.


Október 19-én (szerdán) Füleken a Városi Művelődési Központban tekinthető meg a losonci Kármán Színház előadásában a Medúza-fő című produkció 18.00 órától. Aki erről lemaradna, az október 22-én (szombaton) Ragyolcon 17.00 órai kezdettel tekintheti meg a losonciak előadását.


Losoncon minden csütörtökön Ringató a legkisebbeknek a Nógrádi Könyvtár gyermekrészlegén 10.00 órától. A fél órás zenés foglalkozás ingyenes! Bővebb tudnivalók a RINGATÓRÓL ITT olvashatók.


Október 20-án délután nyitják meg a losonci színházfesztivált, 15.00 órakor halad végig az ilyenkor szokásos menet a városon, 16.00 órától pedig a Köztársaság téren színházi előadás a Divadlo z domčeka elnevezésű társulatnak köszönhetően.

Szintén csütörtökön a Magyar Kulturális Központba is érdemes lesz elsétálni 17.00 órára, hiszen ott Böszörményi István mesél Madách Imre barátairól a losonci református líceumból.


Másnap, október 21-én (pénteken) a Szabó Gyula Emlékházban Jaroslava Šicková szobraiból és kerámiáiból nyílik kiállítás 17.00 órakor.


Ugyanaznap, csak 18.00 órakor ünnepélyesen megnyitják a felújított régi városházát, majd 19.00 órától dzsesszfesztivál kezdődik ugyanott, Makúš Jakabčic Big Band, Henry Tóth Band és Zuzana Mikulcová Band alkotják a fellépők névsorát. Jegyek 12 euróért a helyszínen található Városi Információs Központban (MIC) és az Arany utcai zeneműboltban kaphatók.

Pénteken és szombaton a Galéria üzletközpontban ásványok, megkövesedett maradványok és drágakövek gyűjtői tartanak árusítással egybekötött kiállítást, október 22-én (szombaton) délután 14.00 órától aranymosó bemutatót is tartanak.

Október 22-én (szombaton) szintén 14.00 órától Felvidékiek a XX. századi világégésekben címmel tart előadást és könyvbemutatót a Raffai Ernő történész és Babus Zoltán hadtörténész a Magyar Kulturális Központban. Szó lesz Dr. Lux Gyula, a losonci gyalogezred katonájának hadinaplójáról is.

Mindenkit mindenhová szeretettel várnak a szervezők!

(a plakátokra kattintva, azok nagyobb méretben nyílnak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése