2016. október 26., szerda

Könyvajánló 154

E heti könyvajánlónk elég "hangos" lesz, ugyanis a Phoenix Könyvesboltban nem csupán olvasnivalót, hanem "hallgatnivalót" is árulnak, az egyre népszerűbb hangoskönyvek formájában.
Otthon, autóban, a vonaton ülve, vagy akár a gyertyafényes temető felé sétálva is hallgathatunk József Attila, Kosztolányi vagy Pilinszky verseket, vagy akár Márait, a gyerkőcöket meg Bálint Ágnes Mazsolájával foglalhatjuk le...
Most tehát a Phoenix Könyvesbolt hangoskönyv kínálatából mazsolázunk:

József Attila versei
 Előadja: Jordán Tamás


A költő válogatott verseit Jordán Tamás egyedülálló ihletettséggel tolmácsolja. A lemez a 2006-ban Budai-díjjal is elismert ,,Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós válogatott versei'' című hangoskönyvből József Attila verseit tartalmazza. (Kossuth Kiadó / Mojzer Kiadó, 2008)

Akarsz-e játszani? 
Kosztolányi Dezső legszebb versei 


Előadja: Máté Gábor. Teljes idő: 52 perc (Kossuth Kiadó / Mojzer Kiadó, 2009)

Tűz és víz 
Pilinszky János versei 


Pilinszky János 34 versét válogattuk a lemezre, köztük például a Tilos csillagon, Impromptu, Örökkön-örökké, Apokrif, Francia fogoly, Harmadnapon, A többi kegyelem címűeket.
Alföldi Róbert előadásában. Teljes idő: 50 perc (Kossuth Kiadó / Mojzer Kiadó, 2010)

Füves könyv 
Márai Sándor


E könyv írója nem tanítani akar, hanem tanulni. A könyvekből akar tanulni, melyeket előtte írtak a bölcsek és a beavatottak, az emberek életéből akar tanulni, az élet jeleiből, a betűből, az emberi szívből, a füvekből és az égi jelekből egyszerre. Mert mindez együtt alakítja az emberi sorsot. (Kossuth Kiadó / Mojzer Kiadó, 2016)

Mazsola 
Bálint Ágnes
 

Manófalvi Manó, a madárijesztők barátja egy szép napon födél nélkül maradt. Beköltözött hát egy jókora sütőtökbe, melyet kívülről egy induri-pinduri kismalac kezdett rágcsálni...
A TV-mesék szeretetreméltó hősének, Mazsolának történeteit Für Anikó meséli el a gyerekeknek, szüleiknek és mindenkinek - nekünk. A kiadvány teljes játékideje 66 perc. (Kossuth Kiadó / Mojzer Kiadó, 2006)

A fenti hangoskönyvek mindegyike megvásárolható a losonci Phoenix Könyvesboltban, darabonként 9,90 euróért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése