2016. szeptember 1., csütörtök

Színház - a szomszédban

Amint már arról többször szóltam, szeptember 4-én (vasárnap) délután 15.00 órától a szomszédos PINCEN lép fel a Kassai Thália Színház, Egressy Zoltán: PORTUGÁL című előadásával.

Jegyek a Polgármesteri Hivatalban a 047/4394187 telefonszámon munkaidőben, illetve a polgármesternőnél személyesen rendelhetők a 0907 77 65 66 mobilszámon. Érdemes előre lefoglalni a helyet, ugyanis a terem kapacitása véges. A jegyek pedig a Kormányhivatal támogatásának köszönhetően 1 euróért kaphatók.


Most pedig néhány gondolat a darabról (forrás: http://www.thaliaszinhaz.sk)

Egressy Zoltán: Portugál

Rendező: Dudás Péter

(12 éven aluliaknak nem ajánlott)


1998-as premierje óta ez a színdarab lett talán az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar drámája, szinte nincs is színház a magyar nyelvterületen ahol ne mutatták volna be, de számtalan európai városban is meghódította már a nagyérdeműt. Egy felvidéki magyar falu – Reste - valóságos sörszagot, kilátástalanságot és szerencsétlenséget árasztó kocsmájában játszódik nagyrészt a történet, egyfajta purgatóriumként rekedtek meg itt örökre az időnként karikaturisztikusan ábrázolt embertípusok. Ebbe a varázslatosan elzárt, reménytelen közegbe érkezik meg a nagyvárosi megkeseredett értelmiségi. Hirtelen fellángolva részese lesz egy bizarr szerelmi háromszögnek, megmártózik a helyi mindennapokban. A Portugál nagyrészt az elvágyódás, a megszépített nyomorúság drámája, illúziótlan valóságából mindenki a maga módján próbál menekülni, de minden próbálkozás kudarcra van ítélve, mint mindig, most is kiderül a megoldás soha nem a messzi távolban, valahol Portugáliában, de csakis odabent mélyen, magunkban van kódolva.


Mellesleg, a darabban játszik az a Nádasdy Péter is, akit a szlovák televíziós sorozatból bizonyára többen ismernek, megkedveltek... :-)

Szóval vasárnap irány PINC, addig pedig ne felejtsünk el helyet foglaltatni a fenti telefonszámokon!

(képek forrása: http://www.thaliaszinhaz.sk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése