2016. szeptember 14., szerda

Könyvajánló 148

Ha azt mondom Kipling, ugye mindenkinek a Dzsungel könyve című műve jut először az eszébe?  Pedig írt ő egyebeket is, a Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium mai könyvajánlójában egy művészregényére szeretnénk felhívni a figyelmet. Íme:

Rudyard Kipling
A fény kialszik

Kelet Kiadó, 2009

Rudyard Kipling nálunk még mindig ifjúsági író. Egészen a legutóbbi időkig nem is volt lehetősége más szerepben feltűnni: A dzsungel könyvén kívül alig jelent meg egyéb írása magyarul.
A fény kialszik - Benedek Marcell szerint - a 20. század legfinomabb művészregénye. Angliában, ahol még mindig Kipling a legnépszerűbb angol író, ez a regény 1890 óta egyfolytában a könyvesboltokban van. De angol nyelvterületen másutt is egymást érik a kiadásai.
Különös regény, sok titka van. Ám sok titkot fel is fed: az angolok történelemcsináló és szerelmi szenvedélyéről, őszinte önképükről és pózolásaikról, harctéri és műtermi nagyravágyásukról. A fény kialszik egy Nobel-díjas író kalandokkal teli regénye - háborúval, lelkes vérontással, lelkesült művészettel, felemelő férfibarátságokkal és kínzó szerelmi vágyódással.

A 208 oldalas kötet 11,42 euróért már a miénk lehet a Vajansky utca 6 szám alatti Phoenixben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése