2016. szeptember 22., csütörtök

Kedvcsináló a szombati sétához

Az "Anziksz élőben" elnevezésű városnéző sétáink állandó résztvevői bizonyára igazat adnak nekem, hogy legyen bármilyen az időjárás, a sétán hallottak - látottak megérik azt a néhány órás fáradságot. Azt most sem tudom megmondani szombaton délután 2-kor milyen időnk lesz, azt azonban már most is tudom, hogy megéri velünk tartani, mert új információkat tudhatunk meg Losoncról és Videfalva kastélyáról és templomáról is.


A Csillag (Hviezda) étterem elől 14.00 órakor indulunk Puntigán József kalauzolásával és felemlegetjük a Zólyomi út érdekességeit. Valószínűleg a losonci gyerekek nem is tudják, hogy a szabadidőközpont ahová járnak, egykor "vöröslámpás ház" volt. A mai Tesco helyett pedig egykor a téglagyár állt. Az egykori  sörétgyár helyét én sem ismerem, szombaton remélem megtudom :-)

kép INNEN

Aki nem szeretne kilométereket gyalogolni (egyébként nem sok), és más megoldást nem tud, az mondjuk blogpartnerünk, a WAU TAXI számát tárcsázza 0919 359 300 és jöjjön 15.00 órára Videfalvára (Vidiná) a kastély elé (a taxi 0,70 €/km).

kép INNEN

Ott Baráth Bertalan, a kastélyban székelő Jézus Szíve Társaság vezetője fog kalauzolni. A Kubinyi majd Asbóth család tulajdonában lévő kastély és kertje is látogatható. A szemközti dombon lévő templomot és a kriptát is megnézzük.
Hazafelé szintén sétálhatunk, vagy aki kerékpárral jött, biciklizhet, az autósok autózhatnak, aki pedig más megoldást nem talál, ismét hívhatja mondjuk a WAU TAXIT...
A Losonc-Videfalva közötti rövid közúti szakaszhoz ajánlatos láthatósági mellényt vagy egyéb fényvisszaverő eszközt magunkkal hozni, hiszen ott járda nincs, és hiába megy az ember forgalommal szemben, megtörténhet a baj... 
A séta ingyenes, a biztonságáért mindenki maga felel, és egy kis mozgás senkinek sem árt! :-)

Várunk mindenkit sok szeretettel szombaton délután!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése