2016. szeptember 4., vasárnap

Programajánló szeptember 5-11.

Az idő könyörtelenül múlik, ennyi volt a vakáció, hétfőn Szlovákiában is beülnek a gyerkőcök az iskolapadba, már nagyon itt a szeptember… 


 Ma azonban még remek programok várják az érdeklődőket Füleken, hiszen ott veterán autók találkozója, gólyalábas színház, a tűzoltóknak köszönhetően habparti és koncert zajlik 11.00 és 16.00 óra között.


Pincre 15.00 órára lesz érdemes elmenni, hiszen ott Egressy Zoltán: Portugál című darabja tekinthető meg a Kassai Thália Színház előadásában.


Szeptember 5-én (hétfőn) 17.00 órára várják a Nógrádi Könyvtárba mindazokat, akik szeretnek olvasni és beszélgetni, ezúttal Szántó György író és festőművész lesz terítéken.

Szeptember 6-án (kedden) a Nógrádi Múzeum és Galéria 16.00 órára várja az ügyvédi hivatás története iránt érdeklődőket, hiszen akkor nyitják meg az „Advokácia” című kiállítást.

Szeptember 8-án (csütörtökön) a dzsessz kedvelői egészen biztosan ne maradjanak otthon, hiszen a Franz Sörfőzdében Mateusz Palka, Grzegorz Palka, Michael Parker triója zenél majd este 20.00 órától. Jegyek az Arany utcai zeneműboltban 7 euróért válhatók meg elővételben.
 

Másnap, szeptember 9-én (pénteken) Andrej Kiska köztársasági elnök látogat el városunkba, hogy a felújított losonci zsinagógában a jelenlétében adják át Peter Kalmus MEMENTO című alkotását. A 18.00 órakor kezdődő esemény a Preßburger Klezmer Band koncertjével folytatódik. Jegyek elővételben 8 euróért vásárolhatók meg a régi városházába költözött Városi Információs Központban (MIC) és az Arany utcai zeneműboltban. Jegyek a helyszínen 10 euróért válthatók (ha még lesznek).

Rimaszombatban pénteken a lezajlott olimpián szerzett élményeiről mesél Bőd Titanilla újságíró a Három Rózsa Kávéházban, szintén 18.00 órai kezdettel.

A losonci Galéria üzletközpontban szeptember 5. és 18. között IQLANDIA címmel egy interaktív kiállítás tekinthető meg, amely számos érdekes fizikai és kémiai jelenséget mutat be kicsiknek és nagyoknak. Szeptember 11-én 14.30 és 16.30 órai kezdettel 45 perces ún. Science show zajlik majd, amely során szakemberek végeznek látványos kísérleteket tűzzel és egyebekkel.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése