2016. szeptember 25., vasárnap

Programajánló szept. 26. – október 2.

Szombaton egy kellemes városnéző sétán vehettek részt, akik nem voltak restek, lássuk, mit tartogat az előttünk álló hét Losoncon és a környéken.

Még ma, vagyis vasárnap délután várják 15.00 órára a Galéria üzletközpontba a gyerekeket, ahol a népszerű Minyonokkal rendeznek partit, lesz zene, tánc, arcfestés és sok egyéb. Aki sárgába öltözik, vagy öltözékén Minyon lesz, ajándékot kap!


Szeptember 26-án (hétfőn) a Nógrádi Művelődési Központban 14.00 -17.00 óra között a szappankészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A részvételi díj 3 euró, cserébe az elkészített szappan hazavihető.


Szeptember 27. és október 2. között a Nógrádi Múzeum és Galériába az Idegenforgalmi Világnap alkalmából ingyenes a belépés, ráadásul érdekes programokkal is készültek.
Szeptember 27-én (kedden) reggel 8.15 órakor Losonc változásairól tartanak képvetítéssel egybekötött előadást.
Szeptember 29-én (csütörtökön) Nagylám (Veľký Lom) népviseletével ismerkedhetünk meg 11.00 órai kezdettel. A népdalokkal tarkított bemutatóra mindenkit szeretettel várnak!

Szeptember 28-án (szerdán) a Komáromi Jókai Színház Rimaszombatba látogat, délelőtt 10.00 órakor A három kismalac című mesejáték, 18.00 órától pedig a Különös házasság című produkció tekinthető meg. Sajnos jegyárakról semmit sem tudok, a város honlapján erről nem találtam információt… Jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban 5 euróért, a helyszínen majd 8 euróért válthatók. (Éljenek a figyelmes és segítőkész olvasók!)

Ugyanaznap Losoncon a Franz Sörfőzdében mozi lesz, ezúttal 18.30 órától Fliegauf Bence magyar filmrendező Liliom ösvény (Lily Lane) című filmjét tekinthetjük meg az emeleti szalonban. Belépőjegy a helyszínen váltható filmklub tagoknak 2 euróért, nem tagoknak 3 euróért.

Szeptember 29-én (csütörtökön) és 30-án (pénteken) a Nógrádi Művelődési Központban szőni tanítják az érdeklődőket. Bővebb információt a 0907 503478 telefonszámon adnak.


Szeptember 30-án (pénteken) Füleken nagy események zajlanak majd, hiszen délután 16.00 órakor kezdetét veszi a VIII. Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál és Szólótáncverseny a Városi Művelődési Központban. Pénteken a szólótáncosok, szombaton 15.00 órától a gyermektánccsoportok mutatkoznak be, vasárnap 14.30 órától pedig eredményhirdetés és gálaműsor várja az érdeklődőket.


Aki a néptánc helyett inkább irodalommal foglalkozna, azt szintén pénteken de 17.00 órára várják a Füleki Városi Könyvtárba, ahol Laboda Róbert első kötetét mutatja be Szászi Zoltán.

Én pedig jövő vasárnap hozom az októberi előzetes programajánlót, úgy halottam októberben sem kell majd otthon unatkoznunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése