2016. augusztus 28., vasárnap

SZEPTEMBERI előzetes programajánló

Jelentem nem vesztem el, csak lááázban égve vártam a híreket a szeptemberi előzetes programajánlóhoz, aztán mégis hiába vártam, ami most következik az mind saját gyűjtés… :-)

Kezdjük a szeptembert vidáman, ehhez mindjárt 1-én (csütörtökön) látogassunk el a Franz Sörfőzdébe, ahol az olasz Luigi Ciotta zsonglőrmutatványokkal megtűzdelt kacagtató kabaréműsorának lehetünk tanúi 19.00 órai kezdettel. Belépőjegy 3 euróért kapható.

Szeptember 2-án (pénteken) Füleken a vár Bebek-tornyában nyitják meg a III. Medvesi Fotós Maraton képeiből készült kiállítást 17.00 órától.


Másnap ismét irány Fülek, hiszen a várban a táncszínházi műhely idei munkájának bemutatója zajlik majd este 22.00 órától, ezúttal Janko Kráľ: Regruta című művét láthatjuk Vlado Sadílek rendezésében. Egyébként kísérő rendezvények 18.00 órától szórakoztatják a nagyérdeműt, többek között fellép a Rakonca néptáncegyüttes is… A nyilvános főpróbát pedig egy nappal korábban, pénteken tartják, szintén este 10-kor.


Aki nem szeretne a csillagos ég alatt éjjel színházat nézni, az menjen vasárnap Pincre, ahol szeptember 4-én már délután 15.00 órától lép fel a Kassai Thália Színház Egressy Zoltán: Portugál című előadásával. A korai kezdés ellenére a darab megtekintése csak 12 éven felülieknek ajánlott!

 
Szeptember 5-én irány a Nógrádi Könyvtár, 17.00 órakor ismét ott találkoznak a „szótértők”, ezúttal Szántó György író és festőművész lesz terítéken. Mindenkit szeretettel várnak.

Szeptember 6-án (kedden) a Nógrádi Múzeum és Galéria 16.00 órára várja az ügyvédi hivatás története iránt érdeklődőket, hiszen akkor nyitják meg az „Advokácia” című kiállítást.

Ha csütörtök akkor jazz, irány a Franz – hangzik az idei jelszó, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy érdemes legyen az egykori kultúrotthonig elzarándokolni. Szeptember 8-án ismét dzsessz szól majd este 20.00 órától, ezúttal lengyel zenészek előadásában.


Szeptember 9-én (pénteken) az a megtiszteltetés éri városunkat, hogy a köztársasági elnök jelenlétében adják át Peter Kalmus MEMENTO című alkotását a losonci zsinagógában 18.00 órától, majd a Pressburger Klezmer Band koncertje hallgatható meg ugyanott. Jegyek elővételben 8 euróért vásárolhatók meg a régi városházába költözött Városi Információs Központban (MIC) és az Arany utcai zeneműboltban. Jegyek a helyszínen 10 euróért válthatók (ha még lesznek).

Aki ehelyett inkább személyes élményekre kíváncsi a frissen lezajlott olimpia helyszínéről, az ugorjon el pénteken 18.00 órára Rimaszombatba, ahol a Három Rózsa Kávéházban Bőd Titanilla újságíró mesél riói tapasztalatairól.


Szeptember 14-én (szerdán) ismét érdemes lesz Rimaszombat felé venni az irányt, hiszen Delhusa Gjon, Deniz, Kökény Attila és Ruzsa Magdi is oda igyekeznek majd, hogy elérjék a 18.00 órakor kezdődő koncertjüket. Jegyek elővételben Tompa Mihály Könyvesboltban, de a füleki Városi Művelődési Központ bárjában is kaphatók 10 eurós áron, a helyszínen majd 12 euróért. Sőt, aki elővételben vesz jegyet, az akár tunéziai utazást is nyerhet!

Szeptember 15. (csütörtök) munkaszüneti nap, a Franzban Talent Transport, Dorota Nvotová és Jakub Ursiny adja elő a „Peter a Lucia” című musical dalait. Kezdés 20.00 órától, jegyek szeptember 1-től a szokásos helyen válthatók.

Szeptember 16-án (pénteken) minden Beatles rajongó menjen moziba, hiszen az Apollóban megtekinthető az Oscar-díjas Ron  Howard rendező The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years című filmje, amely az együttes 1962-66-os éveit dolgozza fel. Aki a pénteki 17.00 órás kezdésről lemarad, az hétfőn 19.30 órától ezt bepótolhatja, 4 eurós belépőjegy ellenében.

Szeptember 20-án (kedden) a B. S. Timrava Színházban egy szlovák nyelvű előadás tekinthető meg a losonci Ján Jackuliak szereplésével: „Aj muži majú svoje dni“ címmel,. Az este 19.00 órakor kezdődő előadásra jegyek 14 euróért még korlátozott számban kaphatók.

Szeptember 22-én (csütörtökön) a zsinagógában este 19.00 órától a Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala kamarazenekar ad koncertet. Jegyek elővételben 8 euróért, a helyszínen majd 10 euróért válthatók.

Ugyanaznap, csak egy fél órában korábban kezdődik a Franz Sörfőzdében Pavol Seriš Autor című egyszemélyes előadása. A 18.30 órakor kezdődő produkcióra jegyek a szokásos helyen kaphatók a hónap elejétől.

Füleken mindeközben egész hónapban zajlik majd a IV. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztivál, lesz benne besztercebányai gólyalábas utcaszínház, lengyel Hamlet, eperjesi szlovák nyelvű előadás iskolásoknak, angol nyelvű előadás szintén gyerekeknek és nem hiányozhat a Zsákszínház A pulóveres lány című produkciója sem. Az egész havi füleki program ITT olvasható.

Bízom benne, hogy további rendezvényekről is hírt adhatok majd a hónap folyamán, ehhez szívesen veszem ha a szervezők időben szólnak/írnak a blog elérhetőségein.

Kívánok mindenkinek nagyon kellemes nyárutót, a gyerkőcöknek nyugis iskolakezdést, a pedagógusoknak sok erőt és türelmet, munkakedvet az elkövetkezőkhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése