2016. augusztus 10., szerda

Könyvajánló 144

Ha augusztus, akkor hullócsillagok! Mostanában érdemes esténként felnézni az égre, csodás látvány tárul elénk. Tudják ezt a losonci Phoenix Könyvesboltban is, ezért e heti könyvajánlójukban egy égi képeskönyvre szeretnék felhívni a figyelmünket. Így majd a magyar népi csillagnevekben mindannyian otthon lehetünk... :-)

Bödők Zsigmond
Magyarok égi képeskönyve

Nap Kiadó, 2006

Magyar népi csillagnevek albuma, 200 attraktív csillagászati fotóval illusztrálva.
Amikor az ég kupolájának fekete posztóval bevont ravatalára kiterítik az éjszakát és meggyúlnak a virrasztó csillagok. A hunyorgó, pislákoló mécsvilágok láttán inkább az ámulat, mintsem a temető gyászos hangulata lesz úrrá az egyszerű halandón. Sokan próbálták már, de még senkinek sem sikerült leásni a gyökeréig e pompázatos látvány kiváltotta, megfoghatatlan vonzalomnak, amely szinte mindenkit magával ragad, akiben megvan a képesség arra, hogy szélesre tárja lelke ajtaját, ha a szépség, a harmónia és a romlatlan, tiszta arcú világ készül belépni rajta. Van, akiket megigéz, másokat megnémít e csodás panoráma, míg a poétikusabb lelkek képzeletét olyan messzi régiókba repíti, ahol a legendák, mitikus történetek és mesék szülőhelye is csak előszobának számít.

A 200 csillagászati fotóval illusztrált kiadvány kerek 20 euróért már a miénk lehet.
És csak szólok (mert szóltak), hogy a Phoenixben az ipolynyéki Ákos koncertre is lehet jegyeket venni, 10 eurós elővételi árban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése