2016. augusztus 11., csütörtök

Gyászhír

Ma a losonci Kármán  József Színház facebook-csoportjában az alábbi szomorú üzenet volt olvasható:

"Sajnálattal tudtuk meg, hogy Színházunk örökös tagja, Csaszlovszky János - Dzsoni Bácsi tegnap eltávozott az élők sorából. Temetése pontos időpontjáról még értesítünk.
Nyugodjék békében!" 


Mivel Csaszlovszky János neve ennek a blognak a cikkeiben is sokszor előfordult, kikerestem néhányat, hogy felidézzük egykori színpadi sikereit.

Az egykori Csemadok-krónika tanúsága szerint már 1952-ben elcsábította a színpad, és egyből egy örök klasszikus, Moliere: Úrhatnám polgár című komédiájában remekelt.

Úrhatnám polgár: Csák Etelka és Csaszlovszky János

1956-ban Losoncon nagy sikerrel mutatták be a Csárdáskirálynő című operettet, ebben Kaucsiáno Bóni gróf szerepét alakította, felesége pedig Szilvia a sanzonett szerepében lépett színpadra.

Csárdáskirálynő: Leszák József és Csaszlovszkyék

1959-ben a Bástyasétány 77 című zenés vígjátékban kapott szerepet, a krónikás jól meg is dicsérte: "Csaszlovszky János, Leviczky István és Béres László alakítása meggyőző volt. Csaszlovszky a legegyszerűbb jeleneteket is mesterien játszotta."

Bástyasétány 77: balról az első...

A felsoroltakon kívül további darabokban, esztrádműsorokban is jelentős részt vállalt, sőt, miután megalakult a Kármán József Színkör/Színház, örömmel töltötte szabadidejét a világot jelentő deszkákon...

1992-ben mutatta be a csapat a Charley nénje című fergeteges vígjátékot, ebben Dzsoni bácsi Sir Francis Topplebee szerepébe bújt.

Csaszlovszky János, B. Vámos Anikó

És még egy kép, amely azt bizonyítja, hogy Dzsoni bácsi imádta a színpadot és a vidám dallamokat: 1994-ben a Vigadóban Lehár-estet tartottak.

Csaszlovszky János, B. Vámos Anikó, Erdélyi Attila, Csíkány Andrea

Az internetnek hála a róla készült fotók, híradások - remélem - sokáig fent maradnak, bármikor visszanézhetjük, elmerenghetünk rajtuk.
Csaszlovszky János - Dzsoni bácsi emléke szívünkben örökké megmarad.

(A színessel jelölt szavakra kattintva elolvashatjuk a darabokról szóló cikkeket is).
Szöveg: Éva, fotók archívum 

UI: Temetése csütörtökön, augusztus 18-án, 14:00 órától lesz a losonci temetőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése