2016. augusztus 14., vasárnap

Programajánló augusztus 15-21.

Augusztus közepén járunk, bár az időjárás ezt olykor igyekszik erősen megcáfolni, mi azonban ne adjuk fel: még mindig nyár van!
Tudják ezt Füleken is, hiszen ott már harmadik napja zajlik a XXVI. Palóc Napok és Füleki Városnapok rendezvénysorozat. Ma délutánra a színházkedvelők a VMK-ba vegyék az irányt, ahol a Cirkuszhercegnő című előadást tekinthetik meg 16.00 órától, fél órával később bajnoki futballmérkőzés kezdődik a focipályán, este 19.00 órától pedig a Várudvaron a REPUBLIC együttes koncertjével zárul a város 770. évének szülinapi bulija.


Ezek után néhány napos erőgyűjtést ajánlok mindenkinek, hiszen csütörtöktől Losoncon is elszabadul a buli, immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Hodovanie (szó szerint lakomázás, de ez sokkal több annál…) elnevezésű 4 napos rendezvényt, amely több helyszínen zajlik egyszerre. Eredetileg a 323 éves hagyományokkal rendelkező Nógrádi Vásár zajlott ebben az időpontban, idén azt 19-20. (péntek-szombat) rendezik, állítólag 250 árus várható (külföldről is).
A Köztársaság téren már augusztus 18-án (csütörtökön) várják a sörkedvelőket a 9-ik Sörfesztiválon, amely idén 59-féle sörrel és 1800 ülőhellyel szolgál, egészen augusztus 20-ig (szombatig).
Amit érdemes tudni: csütörtökön a sörsátrakkal együtt hivatalosan a rendezvénysorozatot is megnyitják 18.00 órakor, de már korábban is hangolódhatunk a hosszú hétvégére, hiszen 15.00 órától DJ-k szolgáltatják a megnyitóig a zenét, utána élőben jön a Rock-Katlan mindenféle rockegyüttessel.

Augusztus 19-én (pénteken) tehát már a vásárban is költhetjük a pénzünket, délelőtt ehhez fúvósokat, délután füleki funkyt hallgathatunk a hangzavar részeként, 16.00 órától ünnepélyesen átadják a város díjait, 18.00 órától losonci zenészek fellépése, 20.00 órától pedig Adam Ďurica, 21.45 órától David Koller Band, majd oldies party várható.
A gyermekekkel mindeközben kicsit megpihenhetünk a Városháza mellett felállított cirkuszi sátorban, ahol 13.00 -19.00 óra között bábszínházi és egyéb előadásokkal szórakoztatják a gyerkőcöket.

Augusztus 20-án (szombaton) aztán tényleg mindenki megtalálhatja a neki tetsző helyszínt, elfoglaltságot, hiszen az egész napos és nagyon változatos zenék mellett, lesz veterán autók találkozója, bicikliverseny a Kubínyi téren, babgulyás főzőverseny, Losonc-Salgótarján futómaraton, természetesen a sörfesztivál és a vásár is zajlik még, sőt a cirkuszi sátor is megtelik ismét gyermekprogrammal…

Augusztus 21-én (vasárnap) irány a városi park, délelőtt 10.00 órától este 20.00-ig a vadnyugaton érezhetjük magunkat, jönnek az indiánok, cowboyok, lesz countryzene, lovak, lőni is fognak, szóval megint nem kell otthon unatkoznunk.
Mellesleg 14.00 órától fából faragott meseszobrokat is ünnepélyesen elhelyeznek a parkban, a gyermekek legnagyobb örömére (reméljük).

Közben augusztus 20-ára a fülekiek is fesztivált szerveztek a várba, a Várlak Fesztivál 10.00 órától ingyenes programokkal várja az érdeklődőket (gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, íjászat, mászófal és hinta), délután 16.00 órától pedig Nagy Feró és a Beatrice, Besh O Drom, Musí Byť, FunkastiK és a Ramses lép fel, sőt lesz tűzijáték is!
Jegyek elővételben 8 euróért, a helyszínen majd 10 euróért kaphatók.

Elképzelhetőnek tartom, hogy néhányan inkább halkabb helyszíneket keresnek majd, ehhez remek hely például a Nógrádi Múzeum és Galéria, vagy a zsinagóga, amely rendkívüli nyitvatartási időkkel készül. A Szabó Gyula Emlékház ezzel szemben egész héten zárva tart, legközelebb augusztus 25. után nyitja meg kapuit.

Kívánok mindenkinek kellemes élményeket, feltöltődést, tessék kimozdulni otthonról, itt a remek alkalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése