2016. március 16., szerda

Könyvajánló 123

Az vagy amit megeszel!
A losonci Phoenix Könyvesbolt e heti könyvajánlójában a húsvét előtti, böjtölős étkekre fókuszál. A húsmentes receptek gyűjteménye a szétválasztós diétának is megfelelő finomságokhoz ad útmutatót.

Gyürky Mária-Léder Ferencné
Elixír szakácskönyv

Magellán Kiadó, 2004

Könyvünk az Elixír magazinban 15 év alatt megjelent legfinomabb receptek gyűjteményes kiadása, de sokkal több is annál: a benne közölt receptek megfelelnek az úgynevezett szétválasztó étkezés elveinek.
Szervezetünk akkor tudja leghatékonyabban feldolgozni a táplálékot, ha az vagy fehérje, vagy szénhidrát jellegű, mert egészen másfajta emésztőnedvek szükségesek lebontásukhoz.
Ha a szétválasztó étkezés elvét tartósan követjük, akkor energikusabbak leszünk, könnyebben méregtelenít a szervezetünk, nem halmoz fel felesleges zsírokat, így rövid idő alatt beáll optimális testsúlyunk.
Könyvünkben - a recepteken kívül - sok hasznos információt gyűjtöttünk össze a legfontosabb fűszerekről, zöldségfélékről, gabonákról, italokról.
Jól használható táblázatok mutatják be az egyes ételek rost-, fehérje-, zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmát, nagy segítséget nyújtva a tudatosan egészségesen táplálkozóknak és fogyókúrázóknak.

A kötet a Phoenix Könyvesboltban 7,50 euróért kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése