2016. március 27., vasárnap

ÁPRILISI előzetes programajánló

Remélem mindenki átállította az óráját, így nem fog elveszni ebben a húsvéti időben! Hogy áprilisban se vesszünk el az események erdejében, ismét csokorba gyűjtöttem a rendezvényeket.

Április 1-én (pénteken) Derzsi György színművész és kiváló énekes bújik LEHÁR Ferenc szerepébe este 18.00 órára a Vigadó színháztermében. A Kármán Napok keretén belül megvalósuló zenés játékra a belépőjegyek elővételben 3 euróért, a helyszínen kezdés előtt 4 euróért kaphatók.

Április 2-án (szombaton) az operakedvelők G. Puccini: Pillangókisasszonyát élvezhetik a losonci Apolló Moziban este 18.45 órai kezdettel. A New York-i Metropolitan előadására jegyek 12 euróért válthatók.

Április 3-án (vasárnap) ismét zene, ezúttal a Kubinyi téri katolikus templomba a Veliss Bass Quartet látogat el. Az este 19.00 órától kezdődő koncertre belépődíj tetszés szerint.

Hétfőn, április 4-én ismét a Nógrádi Könyvtárba várják a „szót értőket” 17.00 órára. A „Versek ideje” címet viselő összejövetelen mindenki elmondhatja, felolvashatja kedvenc versét, akár a sajátját is. Mindenkit szeretettel várnak, a belépés ingyenes!

Április 6-án (szerdán) ismét zene, ezúttal az évtizedek óta népszerű Pavol Hammel mutatja be Losoncon is immár 37-ik albumát. Az este 19.00 órakor a B. S. Timrava Színházban kezdődő koncertre jegyek 12 eurós áron még korlátozott számban kaphatók.

Április 8-án (pénteken) a Kármán Napok utolsó rendezvényére várnak mindenkit nagyon sok szeretettel a szervezők az Alapiskola Kármán-termébe, ahol a költészet napja alkalmából Laboda Róbert: Túlzások című kötetéről, illetve a slam poetryről esik szó sok egyéb mellett. Laboda Róberttel 18.00 órától Szászi Zoltán beszélget.

Rimaszombatban ugyanaznap az egykori kassai iparistákat várják sok szeretettel a Tompa Mihály Gimnázium dísztermébe, ahol Albert Sándor: Az ipari – több mint egy iskola című kötetének bemutatójára és a Gömöri  Iparisták Klubjának megalapítására kerül sor 18.00 órás kezdéssel.

Szombat este, azaz április 9-én irány a Franz Sörfőzde, ahol ezúttal a nagy népszerűségnek örvendő Korben Dallas nevű együttes ad koncertet 20.00 órától. Jegyek március végéig az Arany utcai zeneműboltban még 10 euróért, a helyszínen 12 euróért kaphatók.

Április 12-én (kedden) ismét egy zenei csemege vár ránk Losoncon, az immár 50 éve koncertező Honza Nedved és zenésztársai este 19.00 órától örvendeztetik meg lelkünket az Apolló Moziban. Jegyek 12 euróért az Arany utcai zeneműboltban válthatók.

Április 16-án (szombaton) a kutyakedvelők bizonyára örömmel látogatnak el a losonci parkba, illetve a focipályára, ahol kutyakiállítást valamint versenyt szerveznek, ez utóbbi még vasárnap is tart majd.

Szombat estére ismét opera, ezúttal G. Donizetti: Roberto Devereux című műve lesz terítéken a New York-i Metropolitan előadásában. A helyszín ismét az Apolló Mozi, kezdés 18.45-től a belépődíj pedig változatlanul 12 euró.

Április 20-án (szerdán) menjünk könyvtárba! A Nógrádi Könyvtár szlovák szakirodalom részlegén az erdőkkel és fával mint alapanyaggal foglalkozó két kiállítás is nyílik a zólyomi faipari múzeumnak köszönhetően, amely a szokásos nyitvatartási időben lesz majd látogatható.

Április 30-án (szombaton) ismét zenei estet tarthatunk, már csak a műfajt kell eldönteni. Az operakedvelők útja ismét az Apolló Moziba vezethet, hiszen ott a szokásos időben, 18.45 órától R. Strauss: Elektra című művébe mélyedhetnek bele 12 eurós belépőjegy fejében.
A Franz Sörfőzde sem bízza a véletlenre a dolgot, ezúttal az USA-ból érkező Mike Parker's Trio Theory koncertjére várják az érdeklődőket este 20.00 órai kezdettel. Az Arany utcai zeneműboltban a jegyek 7 euróért már megvásárolhatók.

Amint a fenti összeállításból kitűnik, széles zenei kínálat vár ránk áprilisban Losoncon, azonban biztos vagyok benne, hogy további rendezvényekről is hírt kapunk majd még a hónap folyamán, így érdemes lesz vasárnaponként elolvasni a heti programajánlókat is.

Húsvéthétfőn ne feledjük, hogy Füleken idén is Palóc Húsvét a várban, sok érdekes eseménnyel, kár lenne kihagyni!

Kívánok kellemes tavaszi napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése