2018. november 4., vasárnap

NOVEMBERI előzetes programajánló

Nehéz elhinni ebben a novemberi tavaszban, hogy valamikor (tán) havazni is fog és lehűl majd az idő. Ha a napfényes természetjáráson kívül egyéb rendezvényekre is vágyunk, az előttünk álló hónapban bőven lesz miből válogatni!


Mindjárt november 5-én (hétfőn) a megszokott időponttól egy órával korábban, 16.00 órakor kezdődik a már ismét üzemelő Nógrádi Könyvtárban a Szótértők e havi találkozója, amely a Kulturális élet a két háború között Losoncon címet viseli. Az előadó Hahn Duray Éva.

November 6-án (kedden) Rimaszombatba érkezik a televízióból ismert Hazajáró csapata, hogy a Csillagházban 17.30 órakor többek között az amerikai körútjukról is beszámoljanak.

Aki ugyanaznap úti kalandok helyett inkább zenét hallgatna, az menjen 18.00 órára a rimaszombati VMK színháztermébe, ahol ezúttal a 38. Zenei Ősz keretében Botos Béla Bumbi (brácsa) és az ukrán Bohdan Koval (zongora) tart koncertet. Belépődíj 3 € (a Zenebarátok Köre tagjainak 2 €).

A szerdai, azaz november 7-i program is Rimaszombatban zajlik majd, mégpedig délelőtt 11.00 órakor, ugyanis akkor nyílik meg a Városháza Galériában Nagy Sándor Zoltán A magyar Faust című grafikai tárlata, a város szülöttje, Hatvani István születésének 300. évfordulója alkalmából. A kiállítás december 4-ig tart nyitva.

November 8-án (csütörtökön) a losonci Arany utcába várják 11.00 és 18.00 óra között az érdeklődőket a lelkes szervezők az őszbúcsúztató Jesenica elnevezésű rendezvényre, amely során gazdag program segítségével igyekeznek feléleszteni az utca egykori pezsgését.

Szintén csütörtökön 17.00 órakor a Kármán József Alapiskola és Óvoda egy érdekes előadás helyszíne lesz. Turmix & Lélek címmel Urbančok Larisa és Hodossy Katalin tartanak kóstolóval egybekötött előadást, amelyről élő videót is közvetítenek a helyszínről.


Másnap, november 9-én (pénteken) 15.30 órára várják a gyerkőcöket a Márton-napi Játszóházba, amelyet Hajdók Hajnalka és Fekete Virág Fanni vezetnek. Helyszín a szokásos, vagyis a Kármán József Alapiskola és Óvoda.

A felnőtteket is érdekes program várja pénteken a füleki Városi Könyvtárban. Szomolai Tibor A klán című regénye lesz terítéken, amely a dunaszerdahelyi maffiához kapcsolódó eseményeket és médiahíreket dolgozza fel. A 17.00 órakor kezdődő könyvbemutatóra mindenkit szeretettel várnak.


November 11-én (vasárnap) 18.00 órakor a Montmartre-i ibolya című kétrészes operettet tekintheti meg, aki elővételben a Városi Információs Központban, a Kvety 3 Virágom virágboltban (PRIOR) vagy Sólyom Évánál, illetve majd kezdés előtt B.S. Timrava Színházban megvásárolja a kassai Thália Színház produkciójára a belépőjegyét.

November 14-én (szerdán) a Nógrádi Könyvtárban Veronika Homolová Tóthová újabb könyvéről esik szó, amelynek címe Mama milovala Gabčíka. A szlovák nyelvű könyvbemutató 16.00 órakor kezdődik.

Aki szerdán a történelem bugyrai helyett inkább havas tájakon barangolna, az ne hagyja ki a Snow Film Fest első évfolyamát a losonci Franz Sörfőzdében. A 18.00 órakor kezdődő seregszemlén összesen 6 filmet lehet megtekinteni 6 eurós belépőjegy ellenében.


November 15-én (csütörtökön) 17.00 órától a Kármán József Alapiskola emeleti termében mesél Nógrád természeti értékeiről Balázs Csaba ökológus, biológus.

November 15-én és 16-án vetítik a losonci Apolló Moziban a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei című filmet, amely a Harry Potter-filmek világát idézi. A MAGYAR NYELVŰ vetítés mindkét nap 19.00 órakor kezdődik.

November 16-án CLASSIC MALTS címmel ad klarinét szólóhangversenyt Ronald Šebesta 17.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban.

November 17-én (szombaton) a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében vezetett gyalogtúrát tartanak a Fülek – Rátka – Nagy Hargics útvonalon. Találkozó 8.30 órakor a füleki kultúrház előtt.


November 18-án (vasárnap) ismét sétára invitálja az érdeklődőket a Phoenix Lutetia PT, akik ezúttal az egykori losonci gyárak nyomába eredhetnek Böszörményi István és Puntigán József vezetésével. A találkozó 14.00 órakor a református templom előtt van.

November 25-én 16.00 órától a klasszikus zene világában barangolhatunk Vivalditól Gershwinig. A blogon is bemutatott Fazekas Bence (hegedű) barátaival, azaz Lenka Pollákovával (zongora), Lukáš Šustekkel (hegedű) és Lea Demekovával (ének) Vivaldi, Schumann, Tschaikovsky, Verdi, Sostakovitsch és Gershwin műveiből kínál válogatást.

És még egy fontos dologra szeretném már most felhívni a figyelmet: december 1-én 18.00 órától a B.S. Timrava Színházban tekinthetjük meg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház produkciójában a Képzelt beteg című Moliere művet, Koltai Róbert címszereplésével.

Kívánok mindenkinek kellemes novemberi napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése