2018. november 11., vasárnap

Programajánló november 12-18.

Losoncon javában zajlik az Őszi Kulturális Fesztivál, amelynek keretén belül színházi előadások, városnéző séta, koncertek várhatók még november hátralévő részében.


Konkrétan ma (vasárnap) 18.00 órától a Montmartre-i ibolya című operett tekinthető meg a B.S. Timrava Színházban a kassai Thália Színház előadásában.

November 14-én (szerdán) a Nógrádi Könyvtárban Veronika Homolová Tóthová újabb könyvéről esik szó, amelynek címe Mama milovala Gabčíka. A szlovák nyelvű könyvbemutató 16.00 órakor kezdődik.

Szintén szerdán, csak 18.00 órakor kezdődik a losonci Franz Sörfőzdében a Snow Film Fest első évfolyama. A seregszemlén összesen 6 filmet lehet megtekinteni 6 eurós belépőjegy ellenében.


November 15-én (csütörtökön) 17.00 órától a Kármán József Alapiskola emeleti termében mesél Nógrád természeti értékeiről Balázs Csaba ökológus, biológus.

November 15-én és 16-én vetítik a losonci Apolló Moziban a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei című filmet, amely a Harry Potter-filmek világát idézi. A MAGYAR NYELVŰ vetítés mindkét nap 19.00 órakor kezdődik.

November 16-án (pénteken) CLASSIC MALTS címmel ad klarinét szólóhangversenyt Ronald Šebesta 17.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban.

Pénteken Rimaszombatban a Pressburger Klezmer Band koncertezik 19.00 órakor a Városi Kulturális Központban.

És aki pénteken szeretne megismerkedni a gyógynövények erejével, az látogasson el Fülekpüspökibe, ahol 14.00 órától Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember tart előadást.

November 17-én (szombaton) a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében vezetett gyalogtúrát tartanak a Fülek – Rátka – Nagy Hargics útvonalon. Találkozó 8.30 órakor a füleki kultúrház előtt.

Szombaton Rimaszombatba is érdemes lesz ellátogatni, hiszen ott 17.00 órakor a IX. Gömöri Kórustalálkozó kezdődik a Városi Művelődési Ház színháztermében. A belépés ingyenes.


November 18-án (vasárnap) ismét sétára invitálja az érdeklődőket a Phoenix Lutetia PT, akik ezúttal az egykori losonci gyárak nyomába eredhetnek Böszörményi István és Puntigán József vezetésével. A találkozó 14.00 órakor a református templom előtt van.


(frissítés nov. 11. este): Szintén vasárnap csak Vilkén 17.00 órától tart előadást Böszörményi István, mégpedig Kubányi Lajos életét és munkásságát mutatja be A vilkei Mindenszentek oltárkép festője címmel.

Kívánok mindenkinek kellemes ÉLményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése