2018. július 8., vasárnap

Programajánló július 9-15.

Ismerőseim jelentős része éppen a tengerparton sütteti magát, azonban nekünk itthon maradottaknak sem kell búslakodnunk, hiszen a strandok már teljes erőbedobással működnek, kulturális téren pedig szintén akad egy-két érdekes program. Íme:

Július 11-én (szerdán) 17.00 órakor nyílik Rimaszombatban a Városi Galériában Martin Knut: Tušíte, že neviete čo cítite? című kiállítása, a művész régebbi és újabb alkotásaiból.

Július 12-én (csütörtökön) 21.00 órától
vetítik a „Nyári Filmudvarok” keretén belül a Városháza udvarán, ill. rossz idő esetén odabent a Tanečnica / La Danseuse / Táncos(nő) című francia filmet. A 2016-os alkotás 1 euróért tekinthető meg.

Ugyanaznap, csak egy órával később és a Füleki Vár udvarán mutatják be a Turčín Poničan című táncszínházi produkciót, amely a 14-ik tánc- és színházi workshop eredménye lesz. Az este 22.00 órakor kezdődő előadást Vlado Sadílek rendezi. Aki csütörtökön este nem ér rá, szerdán ugyanebben az időpontban megnézheti a nyilvános főpróbát. A produkcióról szlovák nyelvű előzetes ITT tekinthető meg.


Július 14-én (szombaton) tartják Ragyolcon a XVIII. Ipoly Menti Művészeti Fesztivált. Délelőtt 10.00 órától gulyásfőző versennyel indítanak, 17.00 órától a Palóc Népművészeti Gála rengeteg éneklőcsoporttal és fellépővel, majd 20.00 órától generációk találkozása várható, fellép az Infinity és a Romantic együttes.

Losoncon ugyanaznap 15.00 órától érdemes lesz ellátogatni a losonci parkba, ahol a Fehér hattyú étterem kertjében idén is muzsikus juliálist tartanak. A fellépők főleg helyi rockegyüttesek.

Szép napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése