2018. július 15., vasárnap

Programajánló július 16-22.

Két strandolás között jól jöhet egy kis kultúra is, a hét kínálatából válogattam: 


Július 19-én (csütörtökön) a felújított Városházán található Városi Múzeumban 17.00 órakor nyitják meg a Belgiumból származó és 20 éve Losoncon letelepedett Eric Callebaut festőművész Pozorovateľ (Megfigyelő) című kiállítását. A tárlat szeptember 2-ig tart.

És ha már csütörtökön a felújított Városházán járunk, a megnyitót követően a nagyteremben klasszikus zenei koncerten vehetünk részt a Mucha kvartett jóvoltából 18.00 órától. Losoncon Johann Nepomuk Hummel, Eugen Suchoň és Antonín Dvořák művei csendülnek majd fel. Belépőjegy 7 euróért váltható.

Július 20-án (pénteken) Rimaszombatban este 20.00 órától a magyarországi DJABE együttes lép fel a Fekete Sas vendéglő udvarán (rossz idő esetén a VMK-ban). A világzenei elemekkel tarkított smooth jazz koncertre jegyek 9 euróért válthatók.

Július 21-én (szombaton) több rendezvény is várható. A futókat várja az Ipolyi futóverseny Losonc és Rapp között. A két bottal gyaloglókat (nordic walking) is várják ugyanoda, különböző kategóriákban.


Szintén szombaton a Nógrádi Múzeum és Galériában a széles nagyközönséget és a Kerámia szimpózium résztvevőit is várják a „Kerámia napra”, amely 13.00 órakor kezdődik a fazekasság történetéről térségünkben, majd a füstös kerámiáról esik szó, amelyet később a helyszínen ki is égetnek. A gyermekeknek különböző foglalkozásokkal készülnek a szervezők. Bővebb infó a plakáton.

A nyári filmvetítések e heti helyszíne a Fő utca egyik udvarában megbúvó Barista kávézó udvara lesz, ahol szombaton 21.00 órától vetítik a Fehér Isten (Biely Boh) című magyar filmet. Belépőjegy 1 euró.

Aki szombaton gyermekével inkább legózna, az elmehet a Galéria üzletközpont teraszára 15.00 órára, ahol Legó partit tartanak, majd 18.00 órától élő zenével is boldogítják a jelenlévőket.

Aki pedig a héten Gombaszögön tölti az idejét, annak kívánok nagyon jó szórakozást!
Természetesen az itthon maradottak se üljenek otthon a négy fal között! Mozduljunk ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése