2018. március 4., vasárnap

Programajánló március 5-11.

Azt értem, hogy „májusi eső aranyat ér”, meg „tavaszi szél vizet áraszt”, de a márciusi hó? Az minek?
Aki hasonlóan unja már a telet mint én, az bátran vágjon neki a következő hétnek, remek kis „havat felejtető” programok várnak ránk mindenfelé…


Losoncon a hétfő a Nógrádi Könyvtár jegyében telik, hiszen március 5-én 10.00 órára a legkisebbeket várják szüleikkel, ahol a Cseperedő programnak köszönhetően a Varázsszekrény meséi című babaszínházi előadást élvezhetik tánccal és klasszikus zenével. A részvétel ingyenes.


Szintén hétfőn találkoznak a Szótértők is a könyvtár olvasótermében, ahol 17.00 órától a 120 éve született Egri Viktor kerül terítékre. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Március 6-án (kedden) Rimaszombatban Ady-estre várja a Gömöri Hírlap az érdeklődőket. 18.00 órától a Tompa Mihály Református Gimnázium dísztermében Kurucz Ádám Konrád Latinovits-díjas előadóművész monodrámája tekinthető meg. Belépődíj tetszés szerint.

Akik szeretik Martin Šulík filmjeit, azok ne hagyják ki a legújabb Tlmočník /Tolmács/ címűt sem, amelyben többek között Jiří Menzel, Peter Simonischek, Zuzana Mauréry, Derzsi Réka és Mokos Attila látható. Az üzletközpont KINO STAR mozijában vasárnaptól szerdáig van műsoron, mindig 18.40 órai kezdettel.

Március 7-én (szerdán) Losoncon Pavel "Hirax" Baričák motivációs előadása hallgatható meg a B.S. Timrava Színházban 18.00 órától. A 6 eurós belépőért cserébe motiváción kívül zenei élményekben is részesülhetnek a jelenlévők, Michal Kulich zenésznek köszönhetően.

Úgy látszik a márciusi tél a környékünkre vonzotta a doni kozákokat is, hiszen március 8-án Losoncon, március 9-én pedig Rimaszombatban lépnek fel a Balalajka tour keretén belül. Mindkét helyen 19.00 órától kezdődik a zenés táncos műsor a kultúrközpontban.

Március 8-án egyébként Rimaszombatba látogat a közkedvelt Csernus Imre, hogy előadást tartson a Városi Művelődési Központban 18.00 órától.


Előre szólok, hogy március 10-én Füleken cirkusz lesz, mégpedig a Junior Cirkusz artistái, zsonglőrei, bohócai lépnek fel 16.00 órától a Városi Művelődési Központban. Az egy órás szórakoztató műsort a felnőttek 4 euróért a gyermekek 3 euróért élvezhetik.

Aki hétvégéjét kreatívan szeretné tölteni, az menjen szombaton és vasárnap a Galéria üzletközpontba, ahol dizájnerek, művészek és kézművesek kínálják majd termékeiket, de 14.00 – 16.00 óra között minden érdeklődő alkothat is valamit az alkotóműhelyek keretén belül.


A kiállítások kedvelőinek szeretném felhívni a figyelmét, hogy a Nógrádi Múzeum és Galériában március 25-ig látható a DALI kiállítás, a Városi Múzeumban Michal Hanko fényképeit tekinthetjük meg, illetve március 10-ig lehet jelentkezni a miskolci autóbuszos kirándulásra, amelynek célja a Seuso-kincsek megtekintése.

Kívánok mindenkinek tartalmas napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése