2018. március 11., vasárnap

Programajánló március 12-18.

Kérem szépen, már illatosabb a levegő, hangosabbak a madarak, tavaszodik! Hogy ezeken kívül mi minden vár ránk március közepén, kiderül az alábbi programajánlóból. 😊

Mindjárt hétfőn, azaz március 12-én egy francia filmet nézhetünk meg este 19.00 órától a Franz Sörfőzdében a Filmklub keretén belül. Ezúttal a Rock'n Roll című 2017-ben készült vígjáték lesz műsoron.

Március 13-án (kedden) a Nógrádi Könyvtárban 16.00 órakor Antónie Krzemieňová tart előadást Slovná obrana (Szóbeli védekezés) címen a gondolat erejéről, az önbizalomról és a konfliktuskerülésről – többek között (szlovák nyelven).
Egyébként, ha már a könyvtárban járunk, tekintsük meg a Slavomír Ďuroš képeiből készült kiállítást, amely március végéig várja az érdeklődőket. 


Március 14-én (szerdán) a Füleki Vármúzeum megnyitja kapuit, egyben az idei turistaszezont is. E jeles nap alkalmából A murányi kőedény emlékezete címmel kiállítás is nyílik 16.30 órakor a füleki vár Bebek-tornyában. 


Március 15-én (csütörtökön) a magyar forradalom és szabadságharc 170-ik évfordulója tiszteletére megrendezett ünnepi megemlékezések várhatók mindenfelé. Losoncon ezúttal nem a Vigadóban, hanem a losonci Apolló Moziban lesz az ünnepi műsor, amelyben a Kármán József Alapiskola és Óvoda tanulóin kívül fellép a Folk LC zenekar, a Galáris énekegyüttes és VIKIDÁL GYULA! A 17.00 órakor kezdődő eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők!


Füleken ugyanaznap korábban, már 15.00 órakor várnak minden érdeklődőt a katolikus templomba, ahol az Allegro Barbaro című ünnepi műsorban Derzsi György, Erdélyi Gábor, mellett a Pro Kultúra Férfikar, a Füleki Férfi Kamarakórus és számos versmondó is fellép.
Utána koszorúzás a Hősök terén.

Rimaszombatban a megemlékezés a Petőfi-szobor előtt 16.30 órakor kezdődik, ünnepi beszédet Szászi Zoltán költő mond. Az ünnepség a Városi Művelődési Központban folytatódik, ahol Zsélyi Katalin és Páko Mária összeállításában ünnepi műsort tekinthetnek meg.

Szintén március 15-én kezdődik és egészen március 18-ig tart a Jeden svet /Egy világ/ elnevezésű filmfesztivál Losoncon a B.S. Timrava Színházban. A fesztivál 4 napja során nem csak a filmvetítésekre, hanem különböző témájú beszélgetésekre, sőt színházi előadásra is várják az érdeklődőket. Március 17-én este 21.30 órától pedig a Modré Hory és a Saténové ruky nevet viselő együttesek koncerteznek a fesztivál keretén belül a Franz Sörfőzdében.


Március 17-én reggel 8.00 órakor indul az autóbusz Losoncról Miskolcra, ahol a Seuso-kincs vándorkiállítás tekinthető meg – többek között. A szervező a losonci Phoenix Lutetia Polgári Társulás, még akad néhány szabad hely.

Szombaton délután Füleken jótékonysági focibemutatót tartanak 14.00 órától az FTC tornatermében. A labdazsonglőröket (Freestyle Football Show) 2 eurós belépőjegyért cserébe lehet megtekinteni, mindegyik jegyhez jár focialbum is, ráadásul minden belépő bekerül a sorsolásba, s a szerencsések márkás futballcipőket, dedikált mezeket, üdülési utalványokat s egyéb ajándékokat nyerhetnek.


Losoncon vasárnap (március 18-án) délután 15.00 órakor kezdődik a szokásos koszorúzás és megemlékezés a Kármán-emlékműnél. Ezt követően át lehet sétálni a Kármán József Alapiskola Ráday-termébe, ahol Böszörményi István tart előadást 1848, Pozsony, Pest, Losonc címmel.


Végezetül még egy programlehetőségre szeretném felhívni már most a figyelmet: március 25-én Tavaszüdvözlő városnéző sétát tartunk Losoncon, amelyen a Zsinagóga - temetők - Szénpuszta és Szőlőhegy - Koháry-völgy - Koháry-patak - Losonci fürdő – Városliget útvonalat járjuk be. Találkozó 14.00 órakor az Ady utcában a zsinagóga előtt.

Kívánok mindenkinek szép élményeket!

1 megjegyzés:

  1. ...és, ami még kimaradt, mert csak a jövő héten lesz: 22-én nyílik a Szabó Gyula Emlékházban VICTOR VASARELY - az-az Vásárhelyi Győző, az OP-ART megteremtője kiállítása! Ezt látni kell!

    VálaszTörlés