2018. március 18., vasárnap

Programajánló március 19-25.

Ebben a télies tavaszi időben még mindig jól esik a fűtött termek melegében kulturálódni, program akad bőven az előttünk álló héten is.


Sőt, ma délután 15.00 órától koszorúzás a Kármán-emlékműnél, utána pedig a Kármán József Alapiskola Ráday-termében Böszörményi István tart előadást 1848, Pozsony, Pest, Losonc címmel.

Március 19-én (hétfőn) képzeletben Grúziába utazhatunk 19.00 órától a népszerű Whisky nevű énekes élménybeszámolójának köszönhetően. A fotókkal dokumentált előadást 4 euróért a Franz Sörfőzdében tekinthetjük és hallgathatjuk meg (szlovák nyelven).

Aki jobban szereti a magyar nyelvű előadásokat, annak sok szeretettel ajánlom figyelmébe Böszörményi Istvánnak a zománcgyáros Rakottyairól szóló, vetített képekkel tarkított előadását március 21-én (szerdán) az Alapiskola Ráday-termében. A 17.00 órakor kezdődő előadásra mindenkit sok szeretettel várnak!

Aki még mindig nem kerített sort a Nógrádi Múzeum és Galéria DALI kiállításának megtekintésére, az igyekezzen, hiszen már csak március 25-ig van erre lehetősége. az a meghosszabbított határidőben, április 1-ig még ezt megteheti. A galéria Nagypénteken zárva, Húsvétvasárnap nyitva tart 14.00 - 17.00 között. *


Aki Dalin már túl van, az folytathatja Vasarelyvel, ugyanis március 22-én (csütörtökön) a Szabó Gyula Emlékházban 17.00 órától ennek a neves művésznek a műveiből nyílik kiállítás, amit majd egészen április végéig látogathatunk.

Március 23-án (pénteken) Mozart Requiemjének muzsikája csendül fel a losonci zsinagógában. A 19.00 órakor kezdődő koncertre a Besztercebányai Állami Operából 70 fellépő érkezik (zenekar, kórus és szólisták). Az ülőhelyek már elfogytak, az erkélyre váltható még (talán) 10 euróért állójegy a Városi Információs Központban.

Aki pénteken inkább arra kíváncsi mit üzent Pósa bácsi, az menjen 17.00 órára Rimaszombatban a Csillagházba, ahol Kun Miklós Jenő tart előadást.


 Március 25. (vasárnap) a nyári időszámítás kezdete, egyébként pedig a Phoenix Lutetia Polgári Társulás szervezésében Tavaszüdvözlő városnéző sétát tartunk Losoncon, amelyen a Zsinagóga - temetők - Szénpuszta és Szőlőhegy - Koháry-völgy - Koháry-patak - Losonci fürdő – Városliget útvonalat járjuk be. Találkozó 14.00 órakor az Ady utcában a zsinagóga előtt.

A jövő heti húsvéti Csiribiri Játszóház mellett március 27-én ahol nemezből készült húsvéti tojásokat készíthetnek majd a gyerekek, valamint az április 2-ki XIII. Palóc Húsvét a Füleki várban programok között egy további programlehetőségről is szólnék, amelyre elsősorban az angolul tudó fiatalokat, érdeklődőket várják sok szeretettel.
Március 28-án a blogunkon is bemutatott Bella Lívia mesél majd a Google cégben eltöltött 7 évéről (angol nyelven). A 18.00 órakor kezdődő esemény a Fun&Sport Clubban zajlik majd, bővebb infó ITT olvasható.

Kívánok mindenkinek élménydús napokat!
És természetesen továbbra is várom az értesítéseket a különböző rendezvényekről.


UI: Már kaphatók a jegyek az április 15-én 18.00 órakor kezdődő EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI című zenés komédiára! Nem lemaradni! :-)

*frissítés, javítás: március 20-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése