2018. március 14., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 25.

E heti könyvajánlónkat ismét Varga Tominak köszönhetjük, aki a Phoenix Könyvesbolt könyveit Kalondára költöztette. Volt szerencsém Ág Tiborral személyesen is találkozni Kassán, ahol a Rózsa és Ibolya című mesejáték zenéjének összeállításában segédkezett a Thália Színházban.
Gondolom az alábbi kötet elsősorban a pedagógusokat érdekelheti, de a lelkes szülők illetve nagyszülők se fogják vissza magukat :-)


Ág Tibor  
Zendülj torok
Naptári népi szokások színpadra alkalmazva

Kodály Zoltán Társaság 2012

 Az Ág Tibor új kötetében közreadott hagyományanyag, a naptári éven végighaladva sorra veszi az ünnepi alkalmakhoz fűződő énekszóval, tánccal, versmondással, párbeszéddel járó szokásokat. A jeles napok színpadi bemutatásával az ifjúság olyan képességekre tesz szert, ami egyformán megköveteli a szép érthető beszédet, szép mozgást a színpadon, a táncokban, az énekes szokások dallamainak tiszta éneklését. Ami talán a legfontosabb, hagyományaink színpadi előadásával a fiatalságunk olyan maradandó élményhez jut, ami az egész életét végig kísérheti.

A kötet ára 10 euró, megrendelhető Varga Tominál a 0907 872 540 telefonszámon, illetve a tomute@azet.sk e-mail címen. Kérésre akár házhoz is szállítja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése