2017. november 22., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 10.

E heti könyvajánlónkban időutazásra invitálom az olvasókat, egy olyan könyvet ajánlok, amely szintén megtalálható a Nógrádi Könyvtár polcain.

Linda Fischer
Az emlékkönyv 
Egy nő önfelfedezése 
az Osztrák-Magyar Monarchiában 
a századfordulón

I.P.C. Könyvek Kft., 2017

A szerző rövid budapesti vakációja során egy régiségboltban vásárolt, akvarelleket, rajzokat és beírásokat tartalmazó bőrkötésű könyvecskéjéről kiderül, hogy egy régi emlékkönyv.
A huszadik század fordulóján sok lány vezetett emlékkönyvet, amelybe tanácsokat és emlékezetes eseményeket jegyeztek fel. Ebbe a kis könyvbe az ismerősök és barátok örökzöld versikéket és aforizmákat írtak a tulajdonosának, Amálkának, aki olyan helyekre látogatott el, amelyek csak kevés amerikai számára ismertek.
A szerző, akit hajtott a kíváncsiság és az érdeklődés, több évig tartó utazássorozatba kezdett a régi Európa szívébe, és mélyen beleásta magát a művészetek, a történelem és a háborúk évszázadaiba. Az eredmény az Osztrák-Magyar Monarchia és az első világháború végén a trianoni békeszerződés által felosztott országok személyes felfedezése lett. A könyv lapjain korunkra is kiterjeszti a szeretet üzenetét, és segít, hogy Amálka története tovább élhessen.

"Tavaly nyáron az Ízek, imák, szerelmek útját jártam be, idén nyáron ezét a könyvét fogom. Kapcsolatokról és közösségekről szól, a legjobb értelemben vett időutazás." - Holly Messitt, a New American Contemporary Literature for a Changing Society társszerkesztője

"Fischer egybeszövi az emlékkönyv bejegyzéseit a saját, Magyarországról alkotott benyomásaival, miközben nyomon követi Amálka életét és a saját, elismerő szemszögéből láttatja Magyarországot, az ország ételeit, kultúráját és folklórját." - Vanessa Bush, Booklist

Aki esetleg már karácsonyi inspirációt keres, annak továbbra is figyelmébe ajánlom a Phoenix könyvajánlók TARTALOMJEGYZÉKÉT. A felsorolás végén ott vannak az elérhetőségek is... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése