2017. november 12., vasárnap

Programajánló november 13-19.

Akár tetszik, akár nem, immáron november közepén járunk, Losoncon zajlik az Őszi Kulturális Fesztivál, de ezen kívül is akadnak rendezvények.


Füleken például ma délután 17.00 órakor kezdődik a Rakonca néptáncegyüttes és vendégei „Lábam termett a táncra…” című műsora a Városi Művelődési Központban. A belépőjegy 3 euróba kerül.


November 13-án (hétfőn) is egy olyan rendezvényen vehetünk részt, amely nem szerepel a fesztivál plakátján. A 16.30 órakor kezdődő vetítéssel egybekötött előadás a műhelyépítő és stílusteremtő Gorka Géza keramikus művészről szól. A Kármán József Alapiskolában Dr. Szabó Lilla művészettörténész mesél a Losonchoz is kötődő keramikusról.
  
Például erről a kötetről is... (kép forrása)

November 15-én (szerdán) 15.00 órakor Bíró Zsuzsanna vezetésével folytatódik a gyermekeknek szánt tájképfestő alkotóműhely,
majd 17.00 órára mindenkit sok szeretettel vár Farkas Ottó a Ráday-terembe, ahol az „Élet írta történetekről” és legújabb könyveiről esik majd szó.

Akinek szerdán Oscar-díjas történetre is fájna a foga, az még este 19.00 órára elsétálhat az Apolló Moziba is, ahol az Üzlet a Korzón című 1965-ben készült filmet tekintheti meg a mozivásznon.

November 16-án (csütörtökön) a zsinagógába várnak mindenkit, aki szeretne megemlékezni az 1989-es novemberi eseményekről. A 18.30 órakor kezdődő rendezvényen Soňa Horňáková, Peter Janku és a losonci ThisHarmony együttes lép fel. A belépés díjtalan.


És mivel a hétre több rendezvényt nem találtam, tekintsünk egy picit előre: Losoncon november 24-én a Lingó pince borait kóstolhatja, aki 18.00 órára 17.00 órára *ellátogat a Ráday-terembe.

Aki pénteken lemaradt a Kassai Thália Színház Páratlan páros című előadásáról Losoncon, az november 22-én Rimaszombatban ezt a hiányosságát bepótolhatja, hiszen a színház ott lép fel este 19.00 órától.

Aki inkább a kassaiak Milyenek a magyarok című produkciójára kíváncsi, az menjen majd november 25-én Fülekre, ahol 18.00 órakor kezdődik a Lackfi János művei alapján készült előadás.

És nem feledkezhetünk meg a decemberi losonci Mágnás Miskáról sem, jegyek a szokásos helyeken kaphatók. És fogynak ám!

Kívánok mindenkinek élménydús napokat!

*módosult a kezdés időpontja, javítva: nov.13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése