2017. november 26., vasárnap

Programajánló november 27.- december 3.

Elérkeztünk november utolsó hetéhez, kezdődik majd december meg az advent, lássuk, mit tartogatnak számunkra a következő napok kulturális téren.

Mindjárt november 27-én (hétfőn) este egy olyan szlovák nyelvű színházi előadást tekinthetünk meg a B.S. Timrava Színházban, amelyben több magyar színész is játszik, például Thirring Viola, Gubik Ági, vagy a Fülekről származó Nagy András. A Vertigo Színház Zoznamka című előadása 18.00 órakor kezdődik, belépőjegy 5 euróért váltható.


November 30-án (csütörtök) Füleken 17.00 órától  szembeállítják egymással a költészetet és a slam poetryt. Erdős Virág költővel és Laboda Róbert slammerrel Mizser Attila költő, szerkesztő, tanár beszélget. A verseket és szövegeket maguk a szerzők olvassák fel, a hangulatot pedig a Pázsit zenekar improvizációs zenéje fokozza. Helyszín az Európa bár.

Másnap ismét Fülekre lesz érdemes ellátogatnia annak, aki szereti Csernus doki előadásait. December első napján az Önbizalomhiányról és félelmekről beszél este 18.00 órától Dr. Csernus Imre a füleki Városi Művelődési Központban. A belépés 7 euró ellenében lehetséges.


December 2-án (szombaton) ismét vezetett gyalogtúrára indulhatnak a Novohrad-Nógrád Geoparkkal, akik nem restek. A Fülek - Nagydaróc - Nagy Bucsony - Kis Bucsony - Füleki sziklák - Kakashegy – Fülek útvonalat bejáró, kb. 18 km hosszú túrára legkésőbb november 30-ig lehet jelentkezni.


Nem tudom a fenti túra mikor ér véget, egy biztos, ugyanaznap szombaton Losoncon délután 16.00 órakor kezdődik a Mágnás Miska című zenés produkció a dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében. Főszerepben Teremi Trixi és Kiss Zoltán láthatók.


December 3-án (vasárnap) pedig idei utolsó városnéző sétánkra invitálok mindenkit. Ezúttal délután 14.30 órakor az OTP bank előtt, vagyis a Vasúti és Masaryk utca kereszteződésében találkozunk. Puntigán József mesél majd az utcáink szépségéről, majd betérünk egy kicsit melegedni a Nógrádi Múzeum és Galériába, hogy végül majd a Kubinyi téren elbúcsúzzunk egymástól. 

Kívánok mindenkinek kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése