2017. november 5., vasárnap

Programajánló november 6-12.

Ugyan odakint most éppen szürke az égbolt, a felhők fölött (mint tudjuk) mindig süt a nap… Most, hogy már túl vagyunk a meglepetésekkel teli megyei választásokon, lássuk, mit hoz a jövő hét kulturális téren.

Aki szereti a divat világát és még nincs programja ma délutánra, az elsétálhat a losonci zsinagógába, ahol 15.00 órától érdekes műsorral ötvözve tartanak divatbemutatót. A helyszínen váltható 5 eurós belépőjegyek bekerülnek a tombola sorsolásába, ráadásul a bevételből a szociálisan hátrányos helyzetű családokat fogják támogatni.


November 6-án (hétfőn) több érdekes programlehetőség is adódik Losoncon, hiszen 17.00 órakor kezdődik a Nógrádi Könyvtárban a Szótértők szokásos találkozója, ez alkalommal Lesznai Anna: Kezdetben volt a kert című kötetével fognak foglalkozni, illetve könyvbörze is várja az érdeklődőket.
Hétfőn este 19.00 órakor kezdődik Peter Nagy PIANKO című akusztikus koncertje az Apolló Moziban. Az utolsó jegyek még 15 euróért kaphatók.

Aki inkább mozizna, az este 7-re menjen a Franz Sörözőbe, ahol a Filmklubnak köszönhetően tekintheti meg ezúttal Andrzej Wajda: Powidoki / Odrazy / Emlékképek című életrajzi drámáját.

November 7-én (kedden) a Nógrádi Könyvtárban éhezni fognak. Mondanám, hogy önként és dalolva, de ez csak részben igaz, hiszen Jozef Valuch, a gyógyhatású éhezés szakértője tart előadást 17.00 órától, valamint egy népszerűsítő filmet is levetítenek a könyvtár szlovák szakirodalom részlegén.

Aki péntekig már eleget éhezett, az délután 16.00 órára elmehet és meghallgathatja dr. Igor Bukovsky előadását a felújított Városházán az egészséges táplálkozásról. A könyvbemutatóval tarkított előadásra a belépés 2 euró ellenében lehetséges.


Pénteken, november 10-én a színházra kiéhezett személyek se maradjanak otthon, hiszen a B.S.Timrava Színházban 18.00 órától a Páratlan páros című komédián szórakozhatnak a Kassai Thália Színháznak köszönhetően. Jegyek 6 illetve 8 euróért vásárolhatók. A helyszínen a jegyek már 10 euróért válthatók.

Szombaton, november 11-én érdemes Fülek felé venni az irányt, konkrétan egészen Fülekpüspökibe menjen az, aki még mindig nem nézte meg a Kármán Színház BINGÓ című zenés komédiáját, amelyet 18.00 órakor játszanak a losonciak helyi kultúrházban.

Aki már a Bingót látta, az Füleken álljon meg, és nézze meg Kassai Csongor és Zuzana Martinková 3x2 című komédiáját, amely a házastársi élet viszontagságairól szól szlovák nyelven.


Vasárnapra is remek program vár minket Füleken, hiszen a Rakonca néptáncegyüttes és vendégei „Lábam termett a táncra…” című műsorral szórakoztatja a nagyérdeműt 17.00 órától a Városi Művelődési Központban. Jegyek 3 euróért válthatók.

Igazán gazdag választék vár ránk ezen a héten is, mozduljunk ki otthonról, megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése