2016. december 18., vasárnap

Programajánló december 19-től - …

A 2016-os év utolsó programajánlója következik, amelynek a végén már néhány 2017-es rendezvényről is szót ejtünk majd.


December 20-án (kedden) a losonci Apolló Moziban amerikai dívák adnak karácsonyi koncertet 19.00 órától, vendégük Alfred Mccrary és Henry Tóth lesz. Valószínűleg a cseppet sem olcsó jegyárak miatt is, de a jegyértékesítő portál szerint még mindig vannak 25 eurós jegyek a koncertre, egyébként jegyeket a Városi Információs Központban (MIC) és az Arany utcai zeneműboltban is vásárolhatunk.

Ugyanaznap este 19.00 órától a Franz Sörfőzdében 3 eurós belépőjegyért cserébe megnézhetjük a Cooltúra című filmet, sőt a végén a film készítőjével is beszélgethetünk arról mi ez az egész…


December 21-én (szerdán) délután 16.00 órára várnak mindenkit a Nógrádi Múzeum és Galéria utolsó idei kiállításának megnyitójára, amelyen a XII. Akvarell Triennálé verseny nyerteseinek kihirdetésére is sor kerül. A nemzetközi versenybe összesen 64 szerző 182 munkája érkezett be, ezek közül 83 művet tekinthetünk meg a kiállításon.


Hogy a karácsonyi ünnepek alatt felszedett kilóktól könnyebben szabaduljunk, ismét megrendezik december 26-án a szokásos losonci futóversenyt, amelyen a képen látható cuki halakat akasztják majd a versenyt teljesítők nyakába. Online itt lehet erre az eseményre jelentkezni.


Rimaszombatot se hagyjuk ki a felsorolásból, hiszen az év utolsó előtti napján, azaz december 30-án (pénteken) Patai Orsi festményeiből nyílik 17.00 órakor kiállítás a Három Rózsa Kávéházban. A kiállítás január végéig látogatható majd.

Akik részt vettek a múltkori Adventi forgatagban a Kármánsuliban, azok már talán be is írták a naptárukba a szórólapokon osztogatott januári programot, a többieknek elöljáróban most következik a lényeg:

2017. január 9-én (hétfőn) 17.00 órára ismét vár mindenkit a Nógrádi Könyvtár, ahol az olvasóteremben a „SZÓTÉRTŐK” új évi első találkozóján egy magángyűjtemény régi folyóiratait valamint a könyvtár egészen friss könyvszerzeményeit is lehet majd lapozgatni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Január 12-én (csütörtökön) a Kármán J. Alapiskola emeleti terméből 17.00 órakor hirtelen átugrunk a TAWAHKÁK FÖLDJÉRE, kalauzunk Kovács Zoltán, a VándorLáss társulás egyik alapítója lesz, aki a tawahka indiánokon kívül a világban tett utazásairól és a VándorLáss lényegéről is mesél majd.

Január 21-én (szombaton) nem maradhat el a szokásos OPERETT-MUSICAL GÁLA a B.S. Timrava Színházban. A 19.30 órakor kezdődő rendezvényre jegyek elővételben 10 euróért, a helyszínen 12 euróért kaphatók.

Január 26-án (csütörtökön) egy kassai tehetséges fiatal, JAKAB RÉKA: REZONANCIA című egyéni grafikai kiállítása nyílik majd meg a Nógrádi Könyvtár szlovák szakirodalom részlegéből nyíló galériájában.

És hogy minden táncra vágyó bálozó tudja, mikorra kell előkészíteni a báli cipőt: a szokásos Farsangi Magyar Bál, vagy Hagyományos Csemadok Bál (ki hogy ismeri) február 18-án a Vigadóban lesz majd 2017-ben, zenél a Szexi Csokoládé Dance Band Magyarországról, a vendégek pedig: Oszvald Marika az Operettszínházból és Jenei Gábor a Madách Színházból.

Ennyi az idei és némi jövő évi előzetes a részemről, kívánok mindenkinek békés és boldog karácsonyi készülődést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése