2016. december 4., vasárnap

DECEMBERI előzetes programajánló

Ugyan már néhány napot elfogyasztottunk a 2016-os esztendő utolsó hónapjából, azonban gazdag program vár ránk Losoncon és a környéken továbbra is.

20.00 órától az RTVS kettes csatornáján!

Hétfőn, december 5-én az egész ország betekintést nyerhet a losonci zsinagógába, hiszen az RTVS jótékonysági adventi koncertjei sorában Anita Soul énekesnő épp nálunk lép fel, és a szlovák kettes csatorna ezt 20.00 órától élőben közvetíti. (Online adás ITT)


December 5-én és 7-én (hétfőn és szerdán) 14.00 órára várja a Nógrádi Művelődési Központ (Novohradské osvetové stredisko) az alkotni vágyókat, ezúttal képeslapokat és zsinórból karácsonyfákat lehet készíteni. Részvételi díj: 3 euró/alkalom.* most olvasom az oldalukon, hogy a foglalkozások betegség miatt elmaradnak...(frissítés: dec. 5.)

December 6-án (kedden) Losoncra is ellátogat a Mikulás, 14.00-16.00 óra között a városban kocsikázik, majd valamikor 17.00 óra előtt a Köztársaság téren meggyújtja a nagy közös karácsonyfánk fényeit. Közben a Galéria üzletközpontban 14.30 órától mindenféle gyermekszórakoztató esemény zajlik majd, egészen 18.30-ig lehet majd a Mikulással fényképezkedni odabent.

Ugyanaznap a pozsonyi Aréna Színház produkciója, az Írska kliatba is megtekinthető 19.00 órai kezdettel a B.S. Timrava Színházban. Az 5 férfi szereplőt gondolom senkinek sem kell bemutatni, jól ismertek a televízióból, ennek tükrében nem tudom, lehet-e még erre jegyet kapni…


December 7-én (szerdán) Füleken 17.00 órától a Városi Művelődési Központban Mizser Attila: Cselek hallgatásra című kötetének bemutatója zajlik majd, a beszélgetőtárs Németh Zoltán irodalomtörténész lesz.

December 9-én (pénteken) 15.00 órától a losonci felújított városházában nyílik kiállítás Szentpétervár gyermekszemmel címmel, amely egészen január végéig lesz megtekinthető. Aki még nem járt a városházán, remek alkalom…


December 10-én (szombaton) ADVENTI FORGATAG a Kármán József Alapiskola termeiben és udvarán, a 10.00 órakor kezdődő műsor mellé karácsonyi punccsal és káposztalevessel várják az érdeklődőket a szervezők. Idén is (cipős)dobozos jótékonysági adománygyűjtés a kárpátaljai gyermekek javára, és persze sok egyéb – bővebb infó ITT.

Ugyanaznap 17.00 órától a losonci evangélikus templomban koncertezik az Ozvena vegyeskar és a Serly kórus. Belépődíj tetszés szerint.

A következő hét a karácsonyi vásárokról szól, Füleken december 12-13., Rimaszombatban dec. 14-15., Losoncon pedig dec. 16-17. vásárolhatunk mindenféle portékát és hangolódhatunk a karácsonyra..

December 13-án (kedden) Losoncon a La Gioia opera trió koncertezik 19.00 órától a B. S. Timrava Színházban Terézia Králikovával. Belépőjegyek elővételben a MIC-ben és az Arany utcai zeneműboltban 13 euróért, a helyszínen 15 euróért válthatók.


Hogy ne legyen könnyű dolgunk, ugyanaznap Füleken 17.00 órától a VMK-ban szving szól, a Fats Jazz Band-nek köszönhetően, a békeidőket idéző dallamokban összesen 4 euróért merülhetünk el…

December 16-án (pénteken) Nagy Hajnal Csilla Füleken a Városi Könyvtárban lesz megtalálható, hiszen 16.30 órától ott mutatja be első verseskötetét, amely a Miért félünk az őrültektől címet viseli. Füleken ismét Németh Zoltán vezeti a beszélgetést, aki egyben a kötet szerkesztője is.

Füleken az egykori borospincék is feléledtek, legközelebb december 17-én (szombaton) várják az érdeklődőket karácsonyi puncsra 14.00 órára a Sávolyi útra. 

Utána 17.00 órától Füleken a VMK-ban XII. Karácsonyi hangverseny a Melódia Női Kar szervezésében.


December 20-án a losonci Apolló Moziban amerikai dívák adnak karácsonyi koncertet 19.00 órától, vendégük Alfred Mccrary és Henry Tóth lesz. A jegyértékesítő portál szerint még bőven vannak 25 eurós jegyek a koncertre, egyébként jegyeket a Városi Információs Központban (MIC) és az Arany utcai zeneműboltban is vásárolhatunk.

Természetesen idén is lesz karácsonyi futás, december 26-án, ITT lehet rá online jelentkezni. 

Egyébként aki még nem látta, az december 18-ig még megtekintheti a GYURKOVITS Ferenc életét és műveit bemutató kiállítást a Nógrádi Múzeum és Galériában.


A Nógrádi Könyvtárban egészen a hónap végéig tekinthető meg a könyvtár múltját bemutató kiállítás, minden könyvmolynak ajánlom szíves figyelmébe.

És még egy érdekes kiállításra szeretném felhívni a figyelmet: a losonci Matica-házban Gabriel Kurák földdel festett képeit tekinthetjük meg egészen december 31-ig.

Nagy vonalakban ennyi az előzetes, és még egy fontos dologról kell szólnom: a blog karácsonyi játékának beküldési határideje december 15!

Kívánok mindenkinek kellemes hangolódást!

Frissítés (dec.6.) az RTVS műsora a losonci zsinagógából ITT megtekinthető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése