2015. április 5., vasárnap

Programajánló április 6-12.

Minden kedves losonci anziksz olvasónak nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, kinek-kinek vérmérséklete szerinti eseményekkel fűszerezve.

Aki nem ragaszkodik nagyon a családi öntözködős hagyományokhoz, az bátran mozduljon ki holnap, április 6-án (hétfőn) otthonról. Fülekre nagyon érdemes lesz ellátogatni, hiszen ott már tizedik alkalommal rendezik a Palóc Húsvétot, igaz idén az esemény helyszínét áthelyezték a várból a Városi Művelődési Központba. A rendezvény délelőtt 10-től délután 17 óráig tart és nagyon gazdag program vár a látogatókra: kézműves foglalkozások a Motollával, íjászverseny, lovagoltatás, népzenekarok, és hasonlók, 13.15-től az Ifjú Szívek Táncszínház műsora, 14.30 meseelőadás, 15.15 Cimbalom Trió koncertje. Ennél részletesebb műsor ITT található.

Ugyan tavaly még a Pátria Rádióban is elhangzott, hogy a Losonc, szeretlek! című vetélkedőnk utolsó fordulójára kerül sor decemberben, ennek ellenére most tovább folytatódik a verseny. Április 9-én (csütörtökön) 17.00 órától mérheti össze tudását a Kármán József Alapiskola és Óvoda nyertes pedagóguscsapata a losonci Pedagógiai és Szociális Akadémia tanári karának csapatával. A kérdéseket ismét Böszörményi István állította össze, ez a garancia arra, hogy ismét számos értékes és érdekes információ hangzik majd el városunkkal kapcsolatban. Egyben szeretnénk felhívni vetélkedőre kiéhezett olvasóink figyelmét, hogy egyének és csapatok jelentkezését is várjuk, de akár nézői észrevételeket is a vetélkedővel kapcsolatban. Találkozunk tehát csütörtökön 5-kor az Alapiskola Kármán-termében.

Aki szereti a fantázia birodalmát és a gyermekrajzokat, az ne hagyja ki április 10-én (csütörtökön) délután 15.00 órától a losonci Matica-házban nyíló kiállítást, amely az országos képzőművészeti verseny immár harmadik évadának legjobb munkáit sorakoztatja fel.

Szintén csütörtökön 17.00 órakor nyílik kiállítás a Szabó Gyula Emlékházban is, Koszorúk és szárnyak címmel. Szabó Gyula utolsó alkotói évtizedében készült képeinek témája a szerelem. Az Emlékház különben péntekenként 14-17 óra között látogatható, egyéb időpontban telefonos egyeztetés (0911 494 485) szükséges.

Áprilisban remek alkalma nyílik mindenkinek, hogy ettől eltérő időpontban is bejusson a Szabó Gyula Emlékházba, hiszen mindjárt szombaton, április 11-én a KÖLTÉSZET NAPJA alkalmából is ott találkozunk. Egy izgalmas beszélgetés vár ránk: Mire jó a vers? Mikor halnak ki a költők? Kell-e hétköznapra irodalom? Miként hat a genius loci az alkotóra? - ezekről a kérdésekről is beszélget Mizser Attila és Szászi Zoltán a, Szépírók Társaságának tagjai 16.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban.

Mellesleg ugyanaznap a losonci parkban kutyakiállítás zajlik majd, akár azt is be lehet előtte iktatni a szombati programba, nem kell messzire menni…

És az ugyan még egy héttel később lesz, de április 18-án majd az egri borvidék boraiból kóstolhatunk a Tarján Borháznak köszönhetően nagyon finom borokat, Telek András saját borai értékesítésén túl a borkultúra népszerűsítésével is foglalkozik Salgótarjánban tartott Borkurzusain. Losoncon a 6,50 eurós belépőjegy ellenében kóstolhatjuk szomolyai borait, kapunk sok érdekes információt a borokról, borkészítésről, fogyasztásról, mindehhez némi irodalmi fűszerezés is társul majd, így nem csak a testünk, hanem szellemünk és lelkünk is feltöltődhet. Helyfoglalás a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen ejthető meg könnyedén!

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, jó munkát, utána pedig kellemes kulturális és egyéb feltöltődést! Találkozunk a rendezvényeken!

(a színessel jelölt szavakra kattintva további információk olvashatók!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése