2015. április 26., vasárnap

Programajánló április 27. – május 3.

A BORKÓSTOLÓ folytatódhat :-)
Nézzük, mit tartogatnak április utolsó napjai, és május legeleje.
Kezdeném a mai nappal, hiszen délután 16.00 órai kezdettel Dráfi Mátyás „Én csak egy magyar vagyok!” című zenés irodalmi műsorát élvezhetjük a Szabó Gyula Emlékházban.

Aki ma délután inkább kreatívkodna, azt ismét tárt kapukkal várja a Nógrádi Múzeum és Galéria, hiszen a 14.00 – 17.00 óra közötti alkotóműhelyben ma selyemrózsákat készítenek. A részvételi díj 1,50 euró. Amúgy meg április 28-án nyitják meg ugyanott az „Amikor elhallgattak a fegyverek” (Keď utíchli zbrane) című kiállítást a világháború befejezésének 70-ik évfordulója alkalmából.

Szeretném felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy aki május 8-án (pénteken) kirándulni szeretne a Diósgyőr – Lillafüred – Edelény útvonalon, az legkésőbb április 30-ig, vagyis most csütörtökig jelentkezzen Sólyom Évánál (0918 484 544) vagy Hahnné Duray Évánál (0908 406 540)! A kirándulók reggel 7-kor indulnak a losonci posta épületétől, a nap folyamán megtekintik a felújított diósgyőri várat, a lillafüredi kisvasúttal elutaznak Edelénybe, ahol megnézik a kastélyt. Buszköltség 13 euró, belépőjegyek kb. 2 800,- Ft, 70 éven felülieknek és gyermekeknek kedvezmény!

Aki könnyed szórakozásra vágyik, az április 29-én (szerdán) ugorjon el Fülekre, ugyanis az ottani VMK-ban 19.00 órától a Budapesti Bulvár Színház előadásában az Estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett című bulvár burleszk műfaji megnevezéssel ellátott produkció látható. Hujber Ferenc, Gesztesi Károly, Száraz Dénes, Bánfalvy Ági – hogy csak néhány ismert nevet említsek a szereplőgárdából…

Április 30-án Losoncon sem maradhat el a szokásos májusfa állítás a kultúrház előtt, 17.00 órától szlovák folklór együttesek és cimbalom muzsika várja az érdeklődőket.

Akinek hiányzik a szocialista május elsejék hangulata, az pénteken ne felejtsen el kimenni a parkba, hiszen a Fehér Hattyú étterem Retró május elsejét szervez. Reggel 9.00 órától fotókiállítás és videók, gulyás 8 Kčs-ért, hagyományos „párky horčicával” (virsli mustárral) 4 Kčs-ért vásárolható (1989 előtti pénzérméket fogadnak el). A belépés díjtalan, retró öltözet egyenesen ajánlott!

Május 2-án (szombaton) szintén a gulyásé lesz a főszerep: Kisfaluban (Malá ves) gulyásfőző versenyt rendeznek, kultúrműsorral, zenével, tombolával, szóval igazi majális. Belépődíj 1 euró.

Aki megteheti, az május első napjaiban ugorjon el Salgótarjánba, hiszen ott rendkívül gazdag program várható. A 31. Nemzetközi Dixieland Fesztivál keretén belül minden napra jut valami izgalmas látni- és hallgatni való, ráadásul a Fő téren a 7. Tarjáni Borfesztiválnak köszönhetően finom borok, sajtok, egyebek kóstolhatók, további programokkal kiegészülve. Kár lenne kihagyni!

 Egy hét múlva hozom a májusi előzetest, addig is jó szórakozást kívánok mindenkinek!
(színessel jelölt szavakra érdemes további információkért kattintani)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése