2015. április 2., csütörtök

Húsvéti finomságok

Én egy elég makacs ember vagyok, karácsonykor elindítottam a LOSONCI RECEPTCSERÉT, a lányok/asszonyok többsége rajongott az ötletért csak éppen receptet felejtett el végül küldeni.
Jön a húsvét, ez is remek alkalom a mindenféle receptek előbányászására, kipróbálására, megosztására.
Kezdődik a Receptcsere következő fordulója!

Előtte azonban egy kis ez meg az. Nálunk az udvar meg a kert telis-tele van virágzó ibolyával, aminek még a mostani havazás sem ártott nagyon. Fogalmam sincs, hányan tudják, hogy az ibolya ehető virág, akár nyersen is fogyasztható, de lehet kandírozni is, és készíthető belőle ibolyaszörp, ibolyás cukor és sok egyéb is.

Ennek a tavaszi időszaknak a másik nagy slágere a medvehagyma. Ennek is számos remek felhasználási módja van, EZEN  az oldalon az általános leíráson kívül remek receptek is megtalálhatóak. Aki még több medvehagymás ételre vágyik, az ITT szemezgethet.

És ha már a tavaszi zöldeknél tartunk ne feledkezzünk meg a csalán jótékony hatásairól sem. EZEN az oldalon nem csak gyakorlati tanácsokat találunk a szedésével kapcsolatban, hanem néhány érdekes receptet is.

És ha már húsvét, jöjjenek a mindenféle recept-lelőhelyek. Elsőként egyből a wikipédia! Ó nem elírás, a sárga túró receptje – amiről én Kassán hallottam először – még a wikipédián is megtalálható.
Aki jobb szereti képekkel illusztrálva, annak figyelmébe ajánlom EZT az oldalt.

EZEN az oldalon a bőség zavara vár minket, és nem csak leírást, hanem videós útmutatást is kaphatunk. Érdemes végignézni a felső menüpontokat is, ott rejtőznek a videók.

Egy újabb recept-gyűjtőoldal ITT található, persze nem csak húsvéti, és nem csak ünnepi receptekből szemezgethetünk.

Persze nem feledkezhetünk meg a hagyományos húsvéti sonkáról sem, EZEN az oldalon is nagyon jó ötletek sokasága található. Akár videóval is.

Részemről ennyi volt a kis kedvcsináló, ha bárki úgy érzi, hogy szeretné megosztani a világgal a kedvenc receptjét, az tudja hol talál (losoncianziksz@gmail.com)...

És hogy hű maradjak saját hagyományaimhoz végül egy kis helyesírás:

Kép forrása

(a szövegben a színessel jelölt szavakra nagyon érdemes most kattintani!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése