2015. január 11., vasárnap

Programajánló január 12-18.

Óriási örömmel tölt el, hogy a blog több mint 1 év alatt bekerült a losonciak köztudatába, ennek gyönyörű példája, amikor reklamálják nálam, hogy nincs benne a programajánlóban ez vagy az…

Mint most például: év eleji információhiány miatt nem került bele a havi előzetesbe az Újévi Operett Gálakoncert, ami január 25-én lesz a B. S. Timrava Színházban 18.00 órai kezdettel, és amire a jegyeket elővételben 8 euróért, a helyszínen pedig majd 10 euróért lehet megvásárolni például a Magyar Kulturális Központban vagy a Városi Információs Központban (MIC).

Ez viszont még a távolabbi jövő, most nézzük, mi vár ránk a héten:
Losonc felszabadulásának 70-ik évfordulóját idén szerdán ünnepeljük, január 14-én. Reggel 9-kor ingyenes filmvetítéssel kezdődik a nap, az Apolló Moziban először a Lidice, majd 11.30-tól a Colette című filmet vetítik le, ezt követően Štefan Chrastina történész kap szót, és délután 14.00 órától hagyományosan megkoszorúzzák a Kármán J. Alapiskola előtt található emlékművet.

Amint azt már bizonyára sokan tudják, január 15-én csütörtökön 17.00 órakor az Alapiskola Kármán-termébe várunk mindenkit a Tűzföldtől a Himalajáig tartó virtuális utazásra. Vendégünk lesz Antal Tamás Dunaszerdahelyről, aki fotoprojekcióval megtámogatott stand-up fűszerezésű élménybeszámolót ígér nekünk a világban tett utazásai során szerzett tapasztalatairól. A blogon az utazásairól írt könyv is megnyerhető, sorsolás majd csütörtökön a helyszínen. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! Íme egy kis videós ízelítő... (katt a linkre!)


Aki véletlenül nem tudna eljönni a csütörtöki világutazós rendezvényre, az előző nap (szerdán) Füleken, pénteken, január 16-án pedig Rimaszombatban részesülhet az élményben a Három Rózsa Kávéházban, hiszen a három város három „leányzója” fogott össze, és hívtuk meg Antal Tamást erre a vidékre… Remélem, nem vallunk szégyent, és a jövőben még sok hasonló összefogásra lesz lehetőség és példa!

Ha szombat, akkor bál! Losoncon január 17-én a Timrava csoport szervezi hagyományos színházi (maszka)bálját a Hviezda étteremben, ahová 25 euróért juthatunk be, illetve Fülekre is lehet menni bálba a VMK-ba, ahol a Gimnáziumért rophatjuk  a táncot, a műsorvezető Laboda Róbert lesz és a Mag Trió szolgáltatja a talpalávalót. Belépőjegyek 16 euróért kaphatók.

És hogy betartsam a szervezőknek adott szavam: Losoncon január 31-én rendezik meg a hagyományos Csemadok-bált a Vigadó báltermében. A jó hangulatról a salgótarjáni Mr Sam Band és Botos Béla és népi zenekara gondoskodik, sztárvendég pedig Peller Károly lesz, a budapesti Operettszínházból.
Jegyek idén is 25 euróért kaphatók, a bálról további információval Demecs Andrea: 0918 878 230, Hajdók Hajnalka: 0905 849 682, és Galcsík Károly: 0905 548 074 szolgál, a helyfoglalás és jegyvásárlás is náluk bonyolítható le.
Már most jelzem, hogy a blogon egy páros belépőt is lehet majd nyerni a bálba, ez azt jelenti, hogy valaki megspórolhat majd 2x 25 eurót!!! Érdemes lesz tehát játszani!

Szerda éjfélig még azonban a Könyvet nyerni is jó játékunk helyes megfejtéseit várom, csütörtökön a suliban Antal Tamás sorsolja majd ki a nyertest!

Kívánok mindenkinek kellemes januári napokat, találkozunk a rendezvényeken!
(a színessel jelölt szavakra érdemes kattintani!!!)

frissítés: január 21-én a Magán Művészeti Alapiskola Újévi koncertet rendez 16.00 órai kezdettel a B.S.Timrava Színházban. Mindenkit szeretettel várnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése