2015. január 8., csütörtök

Könyvet nyerni (is) jó! :)

Remélem már mindenki tudja, hol fogja tölteni január 15-én a koraestét! Természetesen az Alapiskola Kármán-termében, ahol 17.00 órai kezdettel Antal Tamás mesél majd nekünk a világról, az emberekről és az úti élményeiről. Dunaszerdahelyről érkezik hozzánk, remélem nem az üres széksorokat kell majd néznie vetítés közben…

Hogy még izgalmasabbá tegyük a dolgot, az est folyamán kisorsoljuk azt az egy szerencsést, aki dedikálva megkapja az Úton lenni jó című kötetet. Értesüléseim szerint a Phoenix Könyvesboltban az utolsó példányok is elkelnek lassan, de január 15-én reményeink szerint a könyv a helyszínen megvásárolható lesz!
Szóval, a feladat ismerős: január 14. (szerda) éjfélig kérjük beküldeni e-mailben (losoncianziksz@gmail.com), fb-hozzászólásban vagy itt a blogon e cikk alatt megjegyzésként a helyes válaszok betűjelét.
Csütörtökön pedig majd Antal Tamás kisorsolja a nyertest, és rögtön dedikálja is a nyereményt, így érdemes lesz személyesen eljönni a rendezvényre!

A kérdések:

1. Szerzőnk első nagyobb útja a Kilimandzsáróra vezetett. Ugye azt tudjuk, hogy ezt a havas sipkájú rétegvulkánt Afrika tetejének is szokták nevezni. De ki írta a Kilimandzsáró hava című novellát, melyből film is készült?
a. Teleki Sámuel
b. Ernest Hemingway
c. John Steinbeck

2. Machu Picchu az Andokban található, és az inkák építették a 15-ik században. Melyik ország turisztikai látványossága ez a híres romváros?
a. Peru
b. Bolívia
c. Chile

3. A 77 km hosszú Panama-csatorna Közép-Amerikában a Csendes- és az Atlanti-óceánt köti össze. Panama (hivatalosan Panamai Köztársaság) mely államokkal határos közvetlenül?
a. Venezuela és Kolumbia
b. El Salvador és Honduras
c. Costa Rica és Kolumbia

4. A Himalája és egyben a Föld legmagasabb hegycsúcsa a megközelítően 8848 m magas Mont Everest. A csúcs nevét tibeti nyelven a „Föld istenasszonyának” nevezik. Mi is a tibeti neve?
a. Kancsendzönga
b. Csomolungma
c. Nanga Parbat

Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom gugli barátunkat, ő minden kérdésre tudja a választ…

1 megjegyzés:

  1. 1 - b. Ernest Hemingway
    2 - a. Peru
    3 - c. Costa Rica és Kolumbia
    4 - b. Csomolungma
    M.Mánya

    VálaszTörlés