2015. január 25., vasárnap

Programajánló január 26-31.

Helyzet van! Hóhelyzet Nyugat-Szlovákiában, emiatt elmarad a Csavar Színház Ibusár című előadása ma Rimaszombatban, és bízzunk benne, hogy a losonci Újévi Operett Gálakoncert minden résztvevője időben ideér a 18.00 órás kezdésre…

Január utolsó hetére nem találtam túl sok programot, a Nógrádi Múzeum és Galériában változatlanul a betlehemekkel várják a látogatókat, a Szabó Gyula Emlékház pedig pénteken délutánonként látogatható, ill. egyéb időpontban telefonos egyeztetést követően.

Aki mégis inkább színházba menne, annak szívből ajánlok egy szlovák nyelvű előadást, amely január 29-én csütörtökön lesz látható Rimaszombatban 18.00 órai kezdettel. Yasmina Reza: Művészet (Kumšt) című darabját többek között a kassai Thália Színház is játszotta magyarul, ezúttal Kassai Csongor szereplésével szlovákul tekinthetjük meg.

Pénteken, január 30-án 16.30 órára érdemes lesz gyermekekkel együtt ellátogatni a B. S. Timrava Színházba, ott ugyanis a Princ Bajaja című mese tekinthető meg, jegyek elővételben 1 euróért válthatók a Városi Információs Központban (MIC). Az előadást a Divadlo z domčeka elnevezésű színtársulat adja elő, szlovák nyelven.

Szombaton január 31-én rendezik az immár hagyományosnak mondható Karnevál a jégen elnevezésű családi programot, ahol jelmezes korcsolyázó gyermekeket és szülőket várnak 14.00 órára a korcsolyapályára. A belépés ingyenes, a legjobb jelmezeket díjazzák!

És január 31-én lesz a várva-várt CSEMADOK BÁL is városunkban, amelyre jegyek itt a blogon is nyerhetők voltak. A Vigadó báltermében a jó hangulatról a salgótarjáni Mr Sam Band és Botos Béla és népi zenekara gondoskodik, sztárvendég pedig Peller Károly lesz, a budapesti Operettszínházból.
Jegyek még mindig 25 euróért kaphatók, a bálról további információval Demecs Andrea: 0918 878 230, Hajdók Hajnalka: 0905 849 682, és Galcsík Károly: 0905 548 074 szolgál, a helyfoglalás és jegyvásárlás is náluk bonyolítható le.

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, egy hét múlva hozom a februári előzetest, aki bármilyen programról tud – szóljon, szívesen népszerűsítem itt a blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése