2020. február 23., vasárnap

Programajánló február 24. - márc. 1.

Elérkeztünk február utolsó hetéhez, lássuk mit kínál az előttünk álló hét a parlamenti választásokon kívül…


Akinek még bírja a gyomra, az február 24-én hétfőn menjen el a losonci Apolló Moziba 18.00 órára és nézze meg magyar feliratokkal a Soltész Árpád újságíró regénye alapján készült Sviňa című filmet.

Kedden Rimaszombatban tekinthető meg ugyanez a film az Orbisban, 18.00 órától magyar feliratokkal, 20.00 órától eredeti szlovák nyelven.


Február 26-án (szerdán) Füleken a történelmi könyvek kedvelőit várja a Városi Könyvtár 16.30 órára, ahol a füleki végvár hadtörténetét Koháry II. István főkapitányságának idején taglaló „Állandó tűztől övezve“ című kötetét dr. Komjáti Zoltán Igor mutatja be.


Február 28-án (pénteken) 16.30 órakor nyílik Benkoné Horkay Tünde népi kézműves és pedagógus Varázserejű hímes tojás című kiállítása a füleki Városi Honismereti Múzeumban. A megnyitón fellép Kovács-Benko Fruzsina Borbála népdalénekes.


Február 29-én (szombaton) a Rakonca néptáncegyüttes és vendégei Egy húron pendülünk című műsora tekinthető meg a füleki Városi Művelődési Központban 17.00 órától. A belépőjegy 3 euróba kerül.

Március 1-én (vasárnap) reméljük nemcsak új hónap, hanem új korszak is kezdődik a parlamenti választások eredményeinek köszönhetően. Losoncon a piac épületében idén is temetik a nagybőgőt meg a farsangot, gazdag műsor, kolbászverseny, fánk, étel-ital, tombola kíséretében. Részletek ITT.

Egy hét múlva hozom a márciusi előzetes programajánlót, addig is élvezzük, amit az élet és a szervezők kínálnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése