2020. február 2., vasárnap

FEBRUÁRI előzetes programajánló

Napsütéses tavaszi időjárással indul a hónap, reméljük a folytatás sem lesz rosszabb. Aki mégis inkább benti elfoglaltságot keres magának, annak ajánlom szíves figyelmébe az alábbi programajánlót.


Február 3-án (hétfőn) ismét találkozó a Nógrádi Könyvtárban. 16.00 órától ezúttal Nemere István két könyve lesz a fókuszban.

Február 9-án (vasárnap) Ajnácskőn tekinthető meg 17.00 órától a Komáromi Jókai Színház Teljesen idegenek című előadása 5 eurós belépődíj ellenében. 

Február 11-én (kedden) ismét Úttalan utakra lehet tévedni a Franz Sörfőzdében, ugyanis 18.30 órától két utazó is mesél az amerikai kontinensen megélt kalandjairól.

Február 13-án (csütörtökön) immár harmadik alkalommal nyílik kiállítás a hideg fegyverekről, a 17.00 órakor kezdődő tárlaton ezúttal a kések lesznek középpontban. Fellép a Vir Fortis történelmi kardvívók csapata is.

Február 14-én (pénteken) a füleki VMK Bábtermében 18.00 órától komolyzenei koncertre várnak minden kedves érdeklődőt. Ezúttal Jakab Tünde (fuvola) és Valentovič Peter (zongora) mutatkozik be.

Február 15-én (szombaton) délután 13.00 órától a losonci jégpályára várják a farsangi jelmezbe öltözött korcsolyázókat, valamint Valentin-nap alkalmából a szerelmespárokat is.


Egy héttel később pedig ildomos lesz felvenni a báli ruhát, hiszen február 22-én (szombaton) ismét Csemadok Bál lesz Losoncon a Slovan szállodában.

Február 26-án (szerdán) Füleken a történelmi könyvek kedvelőit várja a Városi Könyvtár 16.30 órára, ahol a füleki végvár hadtörténetét Koháry II. István főkapitányságának idején taglaló Állandó tűztől övezve című kötetét dr. Komjáti Zoltán Igor mutatja be.

Aki inkább hímes tojásokat nézegetne, az ne hagyja ki a február 28-án nyíló kiállítást a füleki Városi Honismereti Múzeumban, ahol Benko Tünde alkotásaiban lehet gyönyörködni 16.30 órától.


A hónap utolsó napján, azaz február 29-én pedig nemcsak a szlovákiai választásokat lenne kár kihagyni, hanem a Rakonca néptáncegyüttes és vendégei Egy húron pendülünk című műsorát is, amely a Városi Művelődési Központban lesz látható 17.00 órától.

Nagyjából ennyi programot sikerült összecsipegetnem így előzetesen az internet bugyraiból, valószínűleg lesz még sok egyéb is, várom az értesítőket a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen vagy a blog faceboook oldalán.

Kellemes februári napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése