2020. február 16., vasárnap

Programajánló február 17-23.

Az előttünk álló hét immár a nyolcadik lesz 2020-ban és a számoknál maradva még két hétig lehet szavazatokat leadni az áhított új losonci gyermekjátszótér érdekében, szóval aki úgy gondolja, még mindig segíthet a megszerzésében… Losonc a 12-ik helyen áll.


Aki a napi szavazáson kívül más izgalomra is vágyik, az menjen el február 18-án (kedden) a Herz utcába, ott is az egykori Csemadok épületbe, ahol a jelenleg üzemeltetett nyugdíjasklubban Jozef Drenko, Jozef Klinda és Mária Adamová helytörténészek mesélnek Losonc mérföldköveiről, kezdve az 1451-es csatától a város 1849-es felégetésén át napjainkig. Mindez 14.00 órától és szlovák nyelven.

A gyerkőcöket szerdán február 19-én ismét moziba lehet vinni, hiszen ott magyar nyelven vetítik a Labková patrola-Pripravení pomáhať a zachraňovať/ Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! című animációs filmet 18.00 órától.


Február 21-én (pénteken) a losonci Galéria üzletközpontban reggel 9.00 órától Nógrád és Besztercebánya megye regionális termékeit bemutató kiállítást és vásárt tartanak, délután 14.00 órától kultúrprogrammal. Ugyanez szombaton is folytatódik ugyanott.

Szintén pénteken, csak a losonci zsinagógában 17.30 órától a besztercebányai Táncszínház Ghost című előadása látható nemzetközi táncosokkal, csupán 4 eurós belépőjegyért. Előtte az apátfalusi művészeti iskola tánccsapata lép fel.

És aki tánc helyett inkább koncertre menne, az elmehet az Aréna sportcsarnokba 19.00 órára a Horkýže Slíže nagyszabású koncertjére, de csak akkor, ha időben megvette a 19 eurós belépőjegyét…


Ugyanez érvényes a másnapi (szombat) Csemadok bálra is. Mármint, hogy időben kell megvenni a belépőjegyet, különben nem jut be az ember a Slovan szálloda dísztermébe, ahol a Mr. Sam Band, illetve Mogyi és zenekara szolgáltatja a zenét, a fellépő vendégek pedig Ress Hajnalka és Solti Ádám lesznek.

Kívánok mindenkinek napsütéses jókedvet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése