2020. február 9., vasárnap

Programajánló február 10-16.

Nyílnak a hóvirágok! Ennek örömére ismét csokorba gyűjtöttem a heti rendezvényeket, válogathat ki-ki kedve szerint.

Február 11-én (kedden) az is Amerikába utazhat, akinek egyébként másnap munkába kell mennie, ugyanis az Úttalan utakon fesztivál keretében 18.30 órától a Franz Sörfőzdében két utazó is mesél az amerikai kontinensen megélt kalandjairól.


Február 13-án (csütörtökön) a losonci felújított régi Városháza termeiben található Városi Múzeumban immár harmadik alkalommal rendeznek fegyverkiállítást, ezúttal késeket lehet majd nézegetni. A 17.00 órakor kezdődő megnyitón fellép a Vir Fortis történelmi kardvívók csapata is.

Akit a kések helyett jobban izgatnak a házi sörfőzés rejtelmei, az csütörtökön 18.00 órára menjen el a losonci vasútállomás épületében található információs központba/boltba, ahol három házi sörfőző is elmeséli ezen a téren szerzett tapasztalatait. Érdeklődni és jelentkezni az eseménynél feltüntetett elérhetőségeken lehet.

Akit sem a kések, sem a sörfőzés nem érdekel, az február 13-án (csütörtökön) elmehet Rimaszombatban 17.30 órára a Csillagházba, ahol Iskola a nyelvhatáron címmel tartanak vetítettképes előadást az 1945-ig működött rimaszombati Egyesült Protestáns Gimnáziumról és Pósa Lajosról.


Február 14-én délelőtt Losoncon ismét Valentin-napi őrjáratokkal lehet majd találkozni a városban: aki a „pégések” járőröző csapatai előtt a párjával csókot vált, édes ajándékot kap. 😊

Este amúgy a párjával vagy párja nélkül is elmehet az ember a losonci Apolló Moziba, magyar szinkronnal és cseh feliratokkal vetítik ugyanis a már számos díjat bezsebelt és rengeteg Oscar-díjra jelölt 1917 című filmet 18.00 órától.


Aki pedig komolyzenei koncertre vágyik pénteken, az látogasson el Füleken 17.00 órára a VMK Bábtermébe, ahol a Zenés évszakok című programsorozat második évadának első fellépője Jakab Tünde és Peter Valentovič lesz. Belépőjegy 3 euró.

Szombaton pedig jól jön egy kis testmozgás, február 15-én délután 13.00 órától a losonci jégpályára várják a farsangi jelmezbe öltözött korcsolyázókat, valamint Valentin-nap alkalmából a szerelmespárokat is.


És persze ne feledkezzünk el a Csemadok Bálról sem, amelyet február 22-án tartanak a Slovan szállodában Losoncon.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat, virágos jókedvet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése