2019. március 24., vasárnap

Programajánló március 25-31.

Március utolsó hete is elérkezett, lássuk mi vár ránk, így a Kármán Napok közepe táján. 

Március 28-án (csütörtökön) érdemes lesz 17.00 órára ellátogatni a Kármánsuli Ráday-termébe és meghallgatni Puntigán József előadását Csontváry Kosztka Tivadar nógrádi éveiről. Szó esik a Gácson gyógyszerészként eltöltött 10 esztendő meghatározó szerepéről. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Március 29-én (pénteken) Rimaszombatban Bartók emlékkoncertet tartanak 18.00 órától a Városi Művelődési Központban. Az emlékkoncerten közreműködnek a Művészeti Alapiskola diákjai és tanárai, a Bartók 4 formáció és az Uljanka énekegyüttes. A koncert után egy dokumentumfilmet is levetítenek a világhírű magyar zeneszerzőről.

Március 30-án (szombaton) Rimaszombatban 17.30 órától a Csillagházban a Légy lámpás előadás-sorozat következő részében Dr. Feszty Dániel előadása hallgatható meg a „Nagyhitűségről”, amely Feszty Árpád és fivérei merész tervei nyomába ered.

Füleken ugyanaznap felbuzdulva az I. Íjcsata sikerén megtartják a II. Íjcsatát is a Mocsáry Lajos Alapiskola tornatermében. Részletek és elérhetőségek ITT.


Aki nyilazás helyett szombaton inkább túrázna egy jót, az jelentkezzen március 29-ig a Novohrad-Nógrád Geopark vezetett gyalogtúrájára, amelyet március 30-án tartanak a Fülek - Füleki sziklák - kőkút - Bolgáromi bánya - Bolgárom - Fülek útvonalon. Indulás 9.00 órakor a füleki VMK elől. Részletek a plakáton.

Losoncon túra helyett sétálni invitáljuk a nagyérdeműt március 31-én, vasárnap délután. Böszörményi István és Puntigán József vezetésével évfordulóik helyszíneit járjuk be: Református templom (1609), Kármán József (1769), Losonci csata (1849), Petőfi emléktábla (1899), az 1. világháború emlékei (1919). Találkozó 14.00 órakor a református templom melletti Kármán-emlékműnél. Mindenkit szeretettel várunk! 

A fentieken kívül érdemes megállni a múzeumokban is, mindegyikben érdekes kiállítások várják, hogy felfedezzük őket!
Kellemes ibolyaillatú napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése