2019. március 3., vasárnap

MÁRCIUSI előzetes programajánló

A tavasz első hónapja Losoncon már hagyományosan a Kármán Napoké, idén sem lesz ez másképp. Gazdag és változatos műsor vár ránk tehát márciusban is. 


Március 4-én (hétfőn) 4 órára várják az érdeklődőket a Nógrádi Könyvtárba, ahol Böszörményi István Kármán József szerelmeiről mesél majd. 


Március 6-án (szerdán) a Kármán József Színház ünnepli fennállásának 30 éves évfordulóját, amire a Dalszínház-múzeum címet viselő zenés összeállítással készülnek. A B.S. Timrava Színházban este 19.00 órakor kezdődő műsorra jegyek elővételben 5 euróért válthatók a Városi Információs Központban, illetve foglalhatók Csák Istvánnál a 0905 11 33 77 telefonszámon.

Március 7-én (csütörtökön) a losonci zsinagógában Natalie & Martin Bies koncert kezdődik este 18.00 órakor. A soul, world orient és flamenco zene kedvelői egészen biztosan ne hagyják ki ezt az eseményt, a belépés 5 euró ellenében lehetséges.


Füleken csütörtökön mindenkit várnak a Városi Honismereti Múzeumba, ahol 16.30 órakor a Fényszilánkok és Ékes jelek című vándorkiállítást nyitják meg. A fényhatású üvegmozaik képeket és kézzel készített ékszereket bemutató gyűjtemény május 10-ig tekinthető meg.

Március 14-én (csütörtökön) 16.00 órától a Nógrádi Könyvtárban Mihály Ferenccel tartanak író-olvasó beszélgetést legújabb, a losonci személyiségeket felvonultató könyvéről (szlovák nyelven).

(kattintással nagyobb méretben nyílik)

Március 15-én (pénteken) 16.30 órára mindenkit várnak az Ünnepi műsorra a losonci Apolló Moziba, ahol a Kármán József Alapiskola és Óvoda tanulói, a Folk LC zenekar, a Kis Galáris énekegyüttes, a Serly Kamarakórus és Kósa Zsolt budapesti színművész lépnek majd fel.

A hagyományos koszorúzás két nappal később, március 17-én (vasárnap) valósul majd meg 15.00 órától a Kármán-emlékműnél. Utána Böszörményi István vetítettképes előadása várható a Kármánsuli Ráday-termében Az 1849-es tavaszi hadjárat és a losonci csata címmel.

Március 20-án (szerdán) vetítik a Mozgó Mozi Program keretén belül a Vándorszínészek című filmet az alapiskola Ráday-termében 18.00 órától.

Aki másféle vándorlásra vágyik, az ugyanaznap elmehet a Franz Sörfőzdébe, ahol a Srí Lankán szerzett tapasztalatairól, kalandjairól tart vetítéssel egybekötött előadást Whisky, az ismert szlovák énekes. Kezdés 19.00 órakor.

Március 21-én (csütörtökön) ismét vetítésre várnak bennünket a Kármán József Alapiskola és Óvoda Ráday-termébe 17.00 órára, ezúttal a Kármán Napok 50 éve lesz terítéken.

Losoncon március 21-23. között a Svet v meste (A világ a városban) elnevezésű fesztivál zajlik majd, amelynek műsorában filmek, színházi előadás, beszélgetések várhatók a B.S. Timrava Színházban. A fesztivált szombaton este 9 órakor koncert zárja a Franz Sörfőzdében. Részletek a plakáton ITT. 


Március 22-én (pénteken) a Ringató foglalkozás keretén belül Szegi Aranka mesél többek között a gyermekek hordozásáról délelőtt 10.00 órától a Kármánsuliban.

Március 28-án (csütörtökön) Puntigán József mesél 17.00 órától a Kármánsuli Ráday-termében Csontváry Kosztka Tivadar nógrádi éveiről.

Március 31-én (vasárnap) pedig ismét városnéző séta. Ezúttal évfordulók nyomába eredhetnek az érdeklődők a Phoenix Lutetia Pt. rendezésében. Találkozó 14.00 órakor a református templomnál.

Előzetesen ennyi fért a havi előzetesbe, biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben több rendezvény is előkerül még, érdemes lesz tehát figyelni a heti programajánlókat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése