2019. február 3., vasárnap

FEBRUÁRI előzetes programajánló

Azt nem tudom, hogy a hónap elején milyen időt jósolt a barlangjából előbújó medve, azt azonban már most lehet tudni, hogy milyen programok várhatók Losoncon és a környéken februárban.


Mindjárt február 4-én (hétfőn) találkoznak a Nógrádi Könyvtárban mindazok, akik szeretnék meghallgatni Duray Éva előadásának folytatását a két háború közötti kulturális életről Losoncon. A 16.00 órakor kezdődő előadásra minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Február 5-én (kedden) a Kassai Thália Színház a szomszédban játszik, egészen pontosan Salgótarjánban, ahol 19.00 órától Egressy Zoltán Portugál című darabját adja elő palóc nyelven. A Dudás Péter rendezte tragikomédia immáron 4 éve van műsoron, kár lenne kihagyni!


Február 6-án (szerdán) Füleken a Városi Honismeretei Múzeumban a Zenés Évszakok programsorozat keretén belül a Beliczay Quartett műsora hallgatható meg. A téli komolyzenei koncert 17.00 órakor kezdődik, a belépődíj 3 euró.

Február következő hete az utazások jegyében telik, hiszen február 12-én (kedden) a Cestou necestou (Úttalan utakon) elnevezésű fesztivál keretén belül 18.30 órától Kínába, majd 20.45 órától Mexikóból Kanadába juthatunk el legalábbis képzeletben az előadók élménybeszámolói alapján. Belépőjegy 6 euróért váltható a helyszínen, ill. elővételben az Arany utcai zeneműboltban.


Másnap, február 13-án, azaz szerdán 17.00 órától magyar nyelven mesél nekünk a Kármán József Alapiskolában a Fülekről érkező Ágnes és László, akik a novembert Új-Zélandon, Ausztráliában és a Cook-szigeteken töltötték. A losonci anziksz blogon is bemutatott fiatalok egyébként 30 országba jutottak már el 30 éves koruk előtt, bőséges úti tapasztalataikról YouTube csatornájukon is rendszeresen beszámolnak.

Február 15-én (pénteken) pedig az időben utazhatunk egyet a Bratislava Hot Serenaders zenei együttesnek köszönhetően. A 20-as, 30-as, 40-es évek zenéjét játszó zenekar a losonci Apolló Moziban 18.00 órától muzsikál majd. Belépőjegyek 18,00 euróért válthatók.

A következő hét péntekén, azaz február 22-én az Apolló Moziban 19.00 órától magyar nyelvű szinkronnal vetítik az Így neveld a sárkányodat 3 című egész estés animációs filmet.

Füleken ugyanaznap a LiteraTúra programsorozat keretén belül Nyáry Krisztiánnal tartanak író-olvasó találkozót 17.30 órától az Európa Bárban. Az Írjál és szeressél! c. könyvéről Prékop Mária beszélget a szerzővel.


Február 23-án (szombaton) pedig ismét hagyományos Csemadok Bál lesz Losoncon a Slovan szálloda dísztermében. A bál 19.00 órakor kezdődik, a jó hangulatról az idén is két zenekar gondoskodik, a már megszokott MR SAM BAND a nótázni vágyók igényeinek pedig Mogyi és zenekara igyekszik majd eleget tenni. A bálban fellép Ress Hajnalka. Jegyek 35 euróért kaphatók.

Érdemes lesz tehát februárban is kimozdulni otthonról. További programok és részletek pedig a heti programajánlókban várhatók.
Kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése