2019. február 10., vasárnap

Programajánló február 11-17.

Annak ellenére, hogy odakint a hideg tél uralkodik, ezen a héten melegebb tájakra küldenek minket a szervezők – legalább képzeletben.

Előtte azonban hétfőn, február 11-én még elmehetünk a határra, egészen pontosan megnézhetjük a 2018-ban bemutatott Határeset (Hranica) című svéd/dán fantasy thrillert. A vetítés a Filmklub keretében a Franz Sörfőzdében 19.00 órakor kezdődik.

Kedden, azaz február 12-én szintén a Franzban megkezdhetjük barangolásunk első részét: a Cestou necestou (Úttalan utakon) elnevezésű fesztivál keretén belül 18.30 órától Kínába, majd 20.45 órától Mexikóból Kanadába juthatunk el legalábbis képzeletben, az előadók élménybeszámolói alapján. Belépőjegy 6 euróért váltható a helyszínen, ill. elővételben az Arany utcai zeneműboltban.


Másnap, február 13-án, azaz szerdán 17.00 órától magyar nyelven mesél nekünk a Kármán József Alapiskolában a Fülekről érkező Ágnes és László, akik a novembert Új-Zélandon, Ausztráliában és a Cook-szigeteken töltötték. A losonci anziksz blogon is bemutatott fiatalok egyébként 30 országba jutottak már el 30 éves koruk előtt, bőséges úti tapasztalataikról YouTube csatornájukon is rendszeresen beszámolnak.

Csütörtökön aztán ránk tör a Valentin-nap. Egyrészt a város utcáiban a pedagógiai szakközépiskola diákjai keresik majd 10.00 – 13.00 óra között a szerelmespárokat, akik egy csókért édes jutalomban részesülnek.
Másrészt 17.00 órától az Apolló Moziban levetítik a Boris Vian regénye alapján készült Tajtékos napok (Pena dní) című francia filmdrámát, amelynek egyik főszereplője Audrey Tatou. A belépés ingyenes.

És aki ennél harcosabb kedvében lesz, az csütörtökön elmehet 17.00 órára a felújított Városházában található Városi Múzeumba, ahol a nógrádi vadászok és a Túlaví vlci westerncsoport kíséretében megnyitják a Hideg fegyverek szépsége II. (Krása chladných zbraní II.) című kiállítás folytatását, amelynek fókuszában a késkészítő mesterek és műveik lesznek. A késekben egészen március végéig gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Február 15-én (pénteken) pedig az időben utazhatunk egyet a Bratislava Hot Serenaders zenei együttesnek köszönhetően. A 20-as, 30-as, 40-es évek zenéjét játszó zenekar a losonci Apolló Moziban 18.00 órától muzsikál majd. Belépőjegyek 18,00 euróért válthatók.

Ne feledjük, hogy hétvégenként a síelni vágyók egészen március 24-ig vehetik igénybe a síközpontokba közlekedő síbuszt. Részletes menetrend és további információk ITT olvashatók. Előzetes regisztráció szükséges!


És aki majd február 23-án bálba menne, az ne felejtse el időben megváltani a jegyét!

ÉLMÉNYDÚS napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése