2019. február 24., vasárnap

Programajánló február 25. - március 3.

Az előttünk álló héten véget ér az év legrövidebb hónapja, ami biztos jele annak, hogy közeledik a tavasz. Hogy a madárdalos, hóvirágos napjaink még szebbek legyenek, mozduljunk ki otthonról! Hová, merre – segít a programajánló 😊

Február 25-én (hétfőn) Rimaszombatban a Csillagházban Pósa bácsi üzeneteiről esik szó immár második alkalommal. Kun Miklós Jenő előadásában szó lesz tabudöntögetésről, a humor nyilairól és „Mikszáth álmáról” is. A 17.30 órakor kezdődő rendezvényen közreműködik Páko Mária Örömzene műhelye is.

Losoncon hétfőn este 18.15 órakor a Fekete Sas sörözőben filmklubos filmvetítés lesz. Ezúttal Lars von Trier rendező 2018-as A ház amit Jack épített (Jack stavia dom) című erősen megosztó kritikákat kapó filmjét vetítik.

Február 27-én (szerdán) a losonci Apolló Moziba várják a régi filmek szerelmeseit, hiszen 17.00 órától levetítik a Lumiere fivérek 120 éves fennmaradt filmkockáiból összeállított, összesen 90 percnyi hosszú filmet.


Füleken szerdán 16.30 órakor a Füleki Városi Hivatal üléstermében mutatják be a Füleki Vármúzeum két újonnan megjelent szakkiadványát: A Koháry és a Coburg család emlékezete Barstól Gömörig című kétnyelvű konferenciakötetet és a Tanulmányok a Koháryak Nógrád vármegyei központú birtokairól (1647 - 1731) c. monográfiát. A kötetek a helyszínen megvásárolhatók.

Aki ehelyett inkább azt szeretné megtudni, hogy van mostanában Erdélyi Gábor, a losonci Kármán Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc oszlopos tagja, az elmehet szerdán 17.00 órára a salgótarjáni Zenthe Szalonba, ahol a Kedvenc színészeink sorozatban Erdélyi Gáborral beszélgetnek. A belépés díjtalan.

Március 1-én (pénteken) Losoncon 10.00 órakor a Nógrádi Könyvtárban jó lesz nőnek lenni. Ugyanis író-olvasó találkozó keretén belül mutatják majd be Bartalos Tóth Iveta és Mészáros Krisztina, a Mert nőnek lenni jó közösség alapítói, az „Anyább” anyák című kötetüket.


Aki erről lemaradna, az pénteken 17.00 órára elmehet utánuk Rimaszombatba, hiszen a Három Rózsa Kávéházban beszélgetnek majd a szerzőkkel.

Március 3-án (vasárnap) a losonci piacon ismét farsangi ez meg az várható gazdag műsorral, kolbásztöltő versennyel, disznótorral, tombolával és egyebekkel. A reggel 9.00 órakor kezdődő rendezvényre 3 eurós belépőjegy váltható, gyermekeknek 10 éves korig felnőtt kíséretében a belépés ingyenes. A jegyekért cserébe a programon kívül tea, fánk és kolbászkóstoló is jár, ráadásul minden jegy részt vesz a tombolában.


Már most megemlítem, hogy március 4-én Böszörményi István tart előadást 4 órától a Nógrádi Könyvtárban Kármán József szerelmeiről.


Március 6-án pedig a losonci Kármán József Színház jubileumi műsora tekinthető majd meg a B.S Timrava Színházban este 19.00 órától. A Dalszínház-múzeum című összeállításra jegyek a Városi Információs Központban (MIC), illetve majd a helyszínen válthatók 5 euróért.

Kellemes hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése