2019. február 17., vasárnap

Programajánló február 18-24.

Ezen a héten is nagy dolgok vannak készülőben Losoncon és a környéken, érdemes előre betervezni melyik eseményen szeretnénk részt venni, le ne maradjunk róla!


Aki kíváncsi a nógrádi amatőr képzőművészek munkáira, az ne hagyja ki a Nógrádi Múzeum és Galériában a Novohradský salon (Nógrádi szalon) elnevezésű kiállítást, amely február 20-tól március 3-ig látható.
  
Február 20-án (szerdán) 17.00 órakor a természet kedvelői menjenek el a losonci Apolló Moziba, hiszen ott vetítik Jacques Perrin és Jacques Cluzaud 4 éven át forgatott filmjét a Les saisons címűt (szlovákul: Príbeh lesa, magyarul: Évszakok címen forgalmazzák).

 

Február 21-én (csütörtökön) irány a Szabó Gyula Emlékház. Elkészült az Emlékház első 10 évét bemutató DVD, ennek a bemutatója zajlik majd 16.30 órától. A kezdésről nem érdemes lekésni, hiszen Korponai István ad elő megzenésített Szabó Gyula verseket, ráadásul a bemutatón a film alkotóival, azaz Szekeres Évával és Lichtmannegger Lászlóval is találkozhatunk.

Pénteken, február 22-én a losonci Apolló Moziban 19.00 órától magyar nyelvű szinkronnal vetítik az Így neveld a sárkányodat 3 című egész estés animációs filmet.


Füleken ugyanaznap a LiteraTúra programsorozat keretén belül Nyáry Krisztiánnal tartanak író-olvasó találkozót 17.30 órától az Európa Bárban. Az Írjál és szeressél! c. könyvéről Prékop Mária beszélget a szerzővel.

Losoncon pénteken és szombaton érdemes lesz benézni a Galéria üzletközpontba is, hiszen ott több szervezet összefogásával nyílik kiállítás és vásár Besztercebánya megye regionális kézműves termékeiből. Pénteken 14.00 órától gazdag műsorral is készülnek a szervezők, részletes program ITT olvasható.


Szombaton pedig következik az elmaradhatatlan hagyományos Csemadok Bál a Slovan szálloda dísztermében. A bál 19.00 órakor kezdődik, a jó hangulatról az idén is két zenekar gondoskodik, a már megszokott MR SAM BAND a nótázni vágyók igényeinek pedig Mogyi és zenekara igyekszik majd eleget tenni. A bálban fellép Ress Hajnalka.

Kívánok mindenkinek csodás élményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése