2018. április 8., vasárnap

Programajánló április 9-15.

A tavaszi bizsergés nem csak a természetben érezhető, rendezvényekből is akad bőven. Ismét csokorba gyűjtöttem az e heti kínálatot.

Április 9-én (hétfőn) 15.00 órára várják az iskolaköteles gyermekeket és szüleiket a Kármán József Alapiskola és Óvodába, beiratkozásra. Ehhez egy videó is készült ITT megtekinthető.

Április 10-én (kedden) Rimaszombatban a 38. Zenei Tavasz keretén belül a Saxophone Syncopators szaxofon kvartett (Pavol Hoďa, Ján Gašpárek, Ladislav Fančovič, Frederika Babuliaková) ad koncertet 19.00 órától a rimaszombati Városi Művelődési Központ színháztermében. A belépő 3 euróba kerül (Zenebarátok Köre tagjainak 2 €).


Április 11-én (szerdán) 14.00 órára várják a gyermekrajzok kedvelőit a losonci felújított Városháza kiállítótermébe, ahol a Fantázia birodalma című gyermekrajzpályázat műveiből készült kiállítást nyitják meg.

Szintén szerdán csak este 19.30 órai kezdettel a Franz Sörfőzdében levetítik a francia Odysea (A mélység kalandora) című filmet, amely Cousteau kapitány és családja életéről készült pazar szereposztással.  


Április 12-én (csütörtökön) irány a Szabó Gyula Emlékház! Ott ugyanis 17.00 órától Kelemen Gábor ad elő megzenésített verseket a Költészet Napja alkalmából, majd a Palócföld című folyóirat főszerkesztője, Dr. Gréczi-Zsoldos Enikő mutatja be az idei első lapszámot, benne az Emlékházzal. Ezt követően Szabó Gyula munkásságáról beszélget Szabó Kinga és Kele Szabó Ágnes művésztanár, a Palócföld munkatársa.

Április 13-án (pénteken) Rimaszombatban 18.00 órától faggatja Hangácsi István Mózes Szabolcs publicistát és politikai elemzőt a „tisztességes Szlovákia” témaköréről a Három Rózsa Kávéházban. A Rimaszombati Kávéház szervezésében megvalósuló beszélgetésre a belépés ingyenes.

Április 14-én (szombaton) a kutyakedvelőknek irány a losonci park, ahol reggel 9 órától kutyakiállítás zajlik majd.

Ugyanaznap délután elsősorban a kisgyermekes szülőket és nagyszülőket várják Rimaszombatba, ahol az Odesszából érkező Szappanbuborék színház produkcióját tekinthetik meg 16.00 órától a Városi Művelődési Központban. Belépőjegy 7 euróért váltható, 3 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes.


Április 15-én (vasárnap) pedig Losoncon vége megtekinthető az Egy csók és más semmi című zenés vígjáték. Az előadás 18.00 órakor kezdődik a B.S.Timrava Színházban.

Megemlítek még egy érdekes kiállítást, amelyért ezúttal Salgótarjánba érdemes elmenni. A Dornyay Béla Múzeumban ugyanis megnyílt a Henri de Toulouse-Lautrec grafikáit bemutató kiállítás, amely egészen augusztus 16-ig látogatható.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése